MALADIA ALZHEIMER POATE FI OPRITĂ

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Universitatea Arizona, citați de descopera.ro, susțin că au realizat un antibiotic care poate reduce complet semnele vizibile ale maladiei Alzheimer de la nivelul creierului.

„În cadrul studiului nostru, am realizat scanări cerebrale la persoanele care prezentau simptome degenerative la nivelul creierului, semne ale instalării Alzheimerului, în timp ce le administram acestora noul medicament. Pastila se bazează pe o celulă imună, prelevată din sângele oamenilor în vârstă de până la 100 de ani, care nu prezentau simptome ale acestei boli.

După un an, toate plăcile amiloide care conduc la apariția Alzheimerului au dispărut din creierul celor care au primit cele mai mari doze din antibioticul inovator. De asemenea, nivelul declinului cognitiv s-a diminuat.

Dacă rezultatele pozitive vor fi confirmate și în cadrul unei testări la scară largă, se pare că vom avea, în sfârșit, un tratament pentru o boală tot mai prezentă în ziua de astăzi.

Medicamentul a avut efect atunci când le-a fost distribuit pacienților în trei doze diferite. La scanarea cerebrală, la nivelul creierului pacienților, nu se mai regăsea nicio regiune colorată cu roșu, adică nicio urmă a plăcilor amiloide.

Comparat cu alte studii publicate în trecut, efectul acestui medicament nu are niciun precedent. Dacă aceste teste preliminare vor fi confirmate în studii de mai mare amploare, medicamentul se poate dovedi a fi o armă importantă în lupta împotriva Alzheimerului", concluzionează cercetătorii americani

Lasă un comentariu