SUB ZODIA TINEREȚII, LANSARE DE CARTE - ,,3,14 sau poate 15"

Distribuie pe:

În sufletul deschis, precum o carte, ne-am pregătit să primim poezia semnată de Sonia Hoisan!

Așadar, în data de 9 septembrie, începând cu ora 17, am intrat în starea de poezie în primitoarea sală de conferințe ,,Double Tree by Hilton" - Hotel „Cavaler" - Sighișoara.

Un debut editorial adolescentin, adiere de cuget fuzionând cu suflul tineresc al colegilor de liceu venind să întâmpine cartea autoarei și întregul auditoriu înmiresmat de zorii tinereții... Expoziția de carte a adus aură spirituală în acordurile armonioase ale muzicii!

,,Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!"

Sufletul Soniei Hoisan respiră prin fiorul înveșmântat în cuvântul șlefuit de liceană. Grație recomandării doamnei Piroșca Hanea, membră a Asociației Literare ,,Creneluri Sighișorene", cartea a fost ilustrată de graficianul Mihai Cătrună. Gabriella Costescu, președinta asociației, apreciază faptul că „3,14 sau poate 15", autor Sonia Hoisan, este prima carte sub egida Asociației Literare ,,Creneluri Sighișorene", afirmând în acest context: ,,Am satisfacția că Sonia a reușit să iasă din timiditatea cu care a intrat în cenaclul nostru, mai degrabă o încurajez decât să o felicit, deoarece acum începe adevărata muncă pentru ea". Gabriella Costescu, moderatoarea activității literare aduce mulțumiri domnului Nicolae Băciuț, care a sprijinit editarea cărții, ca și domnului Petru Bașa pentru primirea necondiționată a lansării cărții și, nu în ultimul rând, partenerului media Radio Son din Sighișoara.

Auditoriul reunit într-o înrudire spirituală cu seva poeziei a fost participativ emoțional la darul scrisului Soniei Hoisan. Poemele și eseurile recitate au fost intercalate de piesele de muzică folk interpretate cu sensibilitate de către Anda Voican și Traian Comșa.

O inimă bătea mai tare decât toate în sala cuprinsă de vraja artelor. Era doamna Maria Hoisan, mama tinerei poete!

Prieteni, colegi de asociație, colegi de școală, rudenii, deopotrivă părtași la sărbătoarea cărții! Astfel, Sonia a avut parte de felicitările doamnei profesoare Carmen Dușmănescu care a recitat cu emoție din eseurile sale. Potrivit afirmației Cristinei Nagy, ,,Sonia ne dă ocazia să facem o incursiune prin unghiurile sufletului său. Am recunoscut-o pe Sonia în aceste eseuri". Iată intervenția plină de suflet venită din partea doamnei profesoare Gal Adriana: „I-am îndrumat pașii în viață Soniei, îmi face plăcere să stau cu ea. Prezența ei îmi dă o strălucire, mă bucur că și-a găsit Eul, sunt chiar mândră".

Mădălina Dan a afirmat: „Empatizez cu Sonia, o felicit pentru realizări, am perceput-o ca pe o persoană caldă, respect faptul că a reușit să-și exprime gândurile". Studentul Tudor Diaconescu apreciază: „În societatea de azi, parcă nu poți colabora cu multe persoane. De când sunt prieten cu Sonia, am reușit să fiu deschis, e o persoană cu care pot discuta. O felicit pentru realizări și pentru că m-a ajutat foarte mult să mă exprim liber".

N-a lipsit evidențierea premiilor literare ce confirmă valoarea demersului literar aparținând Soniei Hoisan.

Cuvântul editorului cărții, urmat de recitalul poematic al acestuia, a încununat debutul literar al lirei feminine Sonia Hoisan, cu laurii succesului.

Rostite din inimă, cuvintele autoarei cărții intitulate ,,3,14 sau poate 15", Sonia Hoisan, au fost de natură să exprime bucuria și uimirea atașamentului dovedit de iubitorii de adevăr, frumos și lumină: ,,Ați venit toți!"

În cadrul expoziției de carte, însoțită de gesturi de ospitalitate, autoarea Sonia Hoisan a acordat autografe, fiind răsplătită cu flori și aplauze.

Urmează să dezlegăm cu puterea gândului și căldura sufletului misterul cuprins sub titlul ,,3,14 sau poate 15"...

 

Lasă un comentariu