Nu-i prost cel care cere, ci doar cel care dă! UDMR-iști, Constituția și autonomia!

Distribuie pe:

O întrebare: știți ce cred UDMR-iști despre cum ar fi trebuit să arate, în opinia lor, art. 1 din (viitoarea) Constituție a României? La un moment dat, grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaților depuse - cică se aflau și la guvernare - un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constituției prin care se elimină (mai exact, s-ar elimina - pasărea mălai visează) caracterul național al statului român. Boală veche la udemeriști, și nu numai! Ca urmare, deși art. 1 din Constituția actuală a României prevede, la alineatul 1, că: „România este stat național (sin), suveran și independent, unitar și indivizibil", udemeriștii ar avea (cam multe vor ei!) ca, în baza amendamentului propus, art. 1 (1) să aibă următorul cuprins: „România este stat suveran și independent, unitar și indivizibil".

Să nu știe, oare UDMR că (virgulă) Constituția prevede la art. 152 - (1) privind „Limitele revizuirii" că „dispozițiile prezentei Constituții privind caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independența justiției, pluralismul politic și limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii"?

Să fim serioșii, mai ales, udemeriștii! Păi, cum să nu știe, dar încercarea moarte n-are, încearcă… marea cu degetul. Doar, doar… Așa cum procedează și în alte ocazii, în alte chestiuni.

…Altfel, cum și-ar fi permis un fost senator UDMR, pe numele său Frunda Gyõrgy, ca, în calitatea sa de președinte al (atenție!) delegației parlamentare a României la APCE (deci nu a Ungariei!) să declare la acel for că el nu reprezintă țara noastră (și, pe cale de consecință, națiunea română)? Păi, și-a permis, deoarece - ca și în cazul prezumtivei revizuiri a Constituției în care ei, udemeriști, nu vor să audă de „stat național") nu i-a luat nimeni… de guler, nu i-a întrebat nimeni de sănătate.

Cum să ne și așteptăm la altceva, câtă vreme, la un moment dat, europarlamentarul „independent" (de România n.n.), László Tõkés, a fost trimis să apere „interesele României în Parlamentul European și încă - cu sprijinul lui Traian Băsescu - a ajuns și ditamai vicepreședinte al forului respectiv. Adică, lupul paznic la oi. Urmarea? Arhicunoscută. Nici nu și-a intrat bine „în pâine", căci popa Tõkés a și ieșit la rampă, anunțând, pe la Sfântu Gheorghe (Covasna) și prin alte zone, că unicul său țel, ca europarlamentar (și nu numai), este - ca și cel al lui Sogor Csaba (alt prelat!) și Winkler Gyula (europarlamentarii UDMR) - autonomia Teritorială a Ținutului Secuiesc.

Credeți oare - stimați cititori - că unor Kelemen Hunor, Marko Bela, Verestoy Attila, Marton Arpad, Gyõrgy Frunda și, cu voia dumneavoastră („prea cucernicul") László Tõkés, vor înceta vreo clipă să vorbească despre fanteziile lor autonomiste? Să fim, iarăși, serioși! De altfel, liderii UDMR, Consiliul național Secuiesc, PCM (era să scriu, PCR!) și, mai nou, PPMT au și declarat că pentru ei anul - în care au adoptat Memorandumul la Sfântu Gheorghe - va fi cel în care se va milita oficial pentru internaționalizarea ideii de autonomie a Ținutului Secuiesc!

În primul său discurs la Parlamentul European, László Tõkés, plătit cu bani grei din bugetul României (ca să apere interesele Ungariei n.n.), a criticat vehement în doar 53 de secunde… lipsa democrației din țara noastră! Ați auzit de vreo reacție potrivnică a europarlamentarilor români - care, unii, merg acolo, doar ca să-și primească cei vreo 7.000 de euro lunar? Niciuna! Ba, pardon, europarlamentarul liberal, Renata Weber ar fi adoptat în problema democrației din țara noastră o poziție, care, însă coincide cu a UDMR, cu a lui Tõkés? În nicio țară din lume aceste manifestări care vizează explicit subminarea independenței unui stat nu ar rămâne nesancționate. Or, faptul că la noi acest lucru nu se întâmplă - clasa politică autohtonă având pe agenda sa doar obținerea a cât mai multe voturi - este sinonimă cu trădarea! Ei și?

Și atunci? De ce să nu-și permită udemeriști să creară eliminarea din Constituție a „caracterului național" al statului român? Bineînțeles, nu-i prost cel care cere, ci doar cel care (iresponsabil) dă! Asta-i clar! Să ne ferească lumea de proști!

Lasă un comentariu