„Flori pentru suflet" - Gânduri bune transmise vârstnicilor din Târnăveni

Distribuie pe:

Târnăveni, 30 septembrie 2016 - Fundația Buckner, în parteneriat cu Fundația „Principesa Margareta a României", transmite gânduri bune vârstnicilor din Municipiul Târnăveni, cu ocazia zilei de 1 Octombrie - Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Pentru al doilea an la rând, Fundația Buckner se alătură Fundației „Principesa Margareta a României" în campania „Flori pentru suflet", o campanie care își propune să ofere gânduri bune și flori persoanelor vârstnice din România.

Cu dorința de a promova implicarea comunității în cauza vârstnicilor și a fi alături de aceștia pentru o bătrânețe demnă, și anul acesta, Fundația Buckner a surprins vârstnicii din Târnăveni cu flori, gânduri bune și felicitări oferite acestora de către copiii și voluntarii Fundației. 160 de flori și 160 de felicitări au fost distribuite în oraș și în cadrul unei mici reuniuni organizate pentru vârstnici, acestea fiind primite cu tot atâtea zâmbete calde, mulțumiri și chiar și lacrimi.

„Noi nu ne mai sărbătorim nici măcar ziua de naștere, dar uite că străinii ne sărbătoresc. Sărut mâna", mărturisea cu ochii în lacrimi una dintre bunicile care au primit o floare.

Campania „Flori pentru suflet" cheamă generațiile mai tinere să își amintească cu drag și cu recunoștință de vârstnicii din viețile lor - datorită cărora sunt astăzi ceea ce sunt; accentuând astfel mesajul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice decretate de Organizația Națiunilor Unite, care promovează solidaritatea între generații și ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor.

Fundația Buckner este o organizație neguvernamentală și non-profit înființată în anul 1999. Fundația Buckner acționează prin oameni și pentru oameni în domeniul asistenței sociale din Județul Mureș dezvoltând programe și servicii care să răspundă nevoilor copiilor și comunităților aflate în situații de risc și vulnerabilitate, în vederea creșterii autonomiei, a încrederii în forțele proprii și a nivelului de trai ale acestora. În atingerea obiectivelor sale, Fundația Buckner își bazează mesajul și activitatea pe valori creștine, dar și pe implicare personală, profesionalism, muncă susținută, învățare și dezvoltare continuă, precum și empatie față de cei dezavantajați. Credem în potențialul fiecărui om și în capacitatea acestuia de a-și depăși condiția, și credem în puterea comunității și ajutorarea celui de lângă noi.

Lasă un comentariu