Pas cu stângul!

Distribuie pe:

Nici nu s-au așezat bine mai-marii guvernanți cu fundul pe scaunele ministeriale, nici nu s-a uscat bine cerneala purtând semnătura lor la depunerea jurământului în fața șefului statului și a neamului românesc, iar Guvernul Grindeanu, prin ministrul Justiției - Florin Iordache -, a și dat cu parul în baltă. Mai altfel spus, n-a trecut nici măcar o lună, și noul guvern PSD-ALDE, în primul lui act guvernamental, a pășit cu stângul! Cele două proiecte de legi privind modificările Codurilor Penale și acele grațieri și amnistii „cu dedicație", în favoarea unor clienți politici, o sfidare nepermisă adusă românilor, au scos oamenii în stradă. Peste 30.000 de bucureșteni, pe un frig pătrunzător, au umplut Piața Universității din București, Piața Victoriei, Bulevardele Magheru, Ana Ipătescu și Kiseleff. În stradă au ieșit mii de oameni și în marile orașe ale României - Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Constanța, Iași, Arad, Galați, Brașov, Piatra Neamț, participând la cele mai mari proteste ale românilor din ultimii zece ani. Românii protes-tează sătui de gafele acestei numite, de un om din stradă, „ciumă roșie".

La începutul protestelor din Piața Universității, a fost prezent și președintele Klaus Iohannis, care amintea de o „gașcă" și spunea că „locul hoției este la pușcărie!". O referire la „gașca de oameni politici, cu probleme politice", care „vor să slăbească statul de drept. „Pentru hoție se stă la pușcărie!" - este de părere șeful statului.

În stradă n-au ieșit doar românii din țară. Împotriva acestui nepermis abuz guvernamental, acestei prostii, acestei nepermise gafe, după 27 de ani de democrație postdecembristă, tipic românească, au protestat, ieșind în stradă, oameni din mari capitale și orașe ale Europei: Paris, Roma, Oslo, Milano, Copenhaga.

Ce clamau protestatarii? Pe pancartele purtate se putea citi: „Corupția ucide!"; „Voi la închisoare, nu la guvernare!"; „Dragnea și ai lui - trădătorii neamului!"; „DNA să vină să vă ia!"; „Jos PSD! Jos Guvernul!"; „Dragnea nu uita! Așteptăm și «cartea» ta!" (aluzie la pușcăriașii care-și scriu „cărțile" în detenție!); „Iliescu lângă Vișinescu!"; „Codruța nu uita! Nu suntem de partea ta!"; „Nu mai tolerăm!", „Nu amistie! Nu grațiere!"; „Ponta, unde-i prietenul tău, Ghiță?". Și altele.

Românii consideră aceste „fițuici pe sub masa Guvernului", drept fărădelege, nerușinare, abuz, sfidare. Iar țara fierbe! Unii dintre semenii noștri declară că sunt, pur și simplu, speriați de cele două abuzuri, din partea celor care dovedesc, cu nesimțire, că, la putere fiind, se poate face orice! Niște iresponsabili! Da, oamenii sunt de acord să guverneze Grindeanu, dar nu Dragnea! Să guverneze în interes național, nu personal! Nu pentru salvarea unor hoți, pentru grațierea celor care au sfidat și au încălcat legea. Modul în care ei au emis cele două proiecte legislative, pentru modificarea Codurilor Penale și grațierile „cu dedicație", pentru oameni politici apropiați (foști parlamentari, miniștri, secretari de stat, șefi de consilii județene, primari, majoritatea din PSD!), au pus, după cum se vede, la zid Guvernul Grindeanu. Chiar nu erau, în țara asta, atâtea probleme de rezolvat pentru amărâții de români? Prostia asta trebuia să aibă prioritate? Protestatarii susțin că toți cei care au furat din banul public sau european, care au sfidat, cu nonșalanță, și au încălcat legi, să plătească! Adică, să-și execute pedepsele! Ei n-au furat doar un sac cu cartofi, de 25 de kilograme, așa cum a făcut acea femeie sărmană, pentru cei cinci copii pe

care-i avea, să-i hrănească, condamnată la șase luni de închisoare. Unii dintre hoții cu „gulere albe" și-au însușit milioane de lei sau de euro! Pentru ei să existe, oare, clemență?

Nu rămâne în picioare nici invocarea justificării ministrului Florin Iordache, privind „încărcarea" din penitenciare, mereu adusă în discuție, despre care el mereu vorbește! Sunt destule cazărmi dezafectate în România, după ce s-a renunțat la satisfacerea stagiului militar, care, cu bani de la buget, ar putea fi ușor amenajate în penitenciare. Acesta-i adevărul! Chiar să fie „ordin de la CEDO?", cum afirmă ministrul Justiției, spălându-se pe mâini, precum Pilat din Pont, când este vorba despre o responsabilitate a lui. El, cel care a moșit cele două acte normative, cele două proiecte legislative, punând paie pe focul care mocnea, sfidând, chiar jignind, într-un fel, colegii juriști, voci autorizate din Justiție, Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților. Iar să fie România sub călcâiul unui stupid organism juridic european, CEDO, de care Ungaria, Cehia, Polonia, tot țări ale U.E., nu se sinchisesc să mai țină cont? Românii consideră că astfel de măsuri, de a scoate din închisoare sau de a-i pune la adăpost pe viitori infractori de partid, clientela celor de la putere, nu fac altceva decât să slăbească statul de drept. Acesta-i adevărul. Și când te gândești că, iată, se deschid, din nou, paginile procesului „Mineriadei" (și cu gândul la acest aspect au avansat ei abuzul, deoarece acolo 90% sunt implicați foști sau actuali PSD-iști!). Or, fărădelegea nu mai poate continua!

Oare cei peste 30.000 de români, ieșiți în stradă, unii cu copii, cu întreaga familie, pot ei să fie arătați cu degetul, de guvernanți, și considerați că ei sunt „manipulați"? Nu! Pe ei i-a scos în stradă, pe ger, răul care se arată prin cele două Ordonanțe de Urgență emise „pe sub masa Guvernului!".

Da, românii sunt de acord, ca, în anumite condiții, să fie ușurată soarta unor deținuți bolnavi, a unor români închiși pe nedrept, după cum s-a văzut în destule cazuri după 1989, femei cu copii, aceștia să beneficieze de grațieri. Dar nu clientela politică pentru care se pregătește grațierea! Protestele sunt o dovadă elocventă a lipsei de încredere a românilor în Guvernul Grindeanu, atât de grăbit să comită acest abuz, privind probleme necuprinse în programul de guvernare, care a scos în stradă atâția români „cu o sensibilitate comună" în astfel de cazuri. Iar Guvernul ar trebui să înțeleagă că nu poate face orice, numai pentru că PSD a câștigat alegerile și are majoritatea în Parlament! Pentru că, adevărul este acela că-i vorba despre un protest împotriva PSD!Iar soluția înțeleaptă ar fi retragerea, urgentă, a celor două Ordonanțe de Urgență, care au scos oamenii în stradă!

Din păcate, Guvernul și PSD afirmă, cu încăpățânare: „Nu dăm înapoi!". Ar fi o mare greșeală! Gafa asta s-ar putea să aibă urmări, pentru unii imprevizibile. Abia revenit din SUA, Liviu Dragnea, mai-marele PSD, președintele Camerei Deputaților, de fapt cel care conduce Guvernul, până ce el, că asta urmărește, se va așeza în fotoliul de premier, referindu-se la prezența lui Klaus Iohannis printre protestatarii din Piața Universității, afirmă că „Președintele-i în fruntea unei noi «Mineriade!»!", împotriva votului popular, într-un început de lovitură de stat" - zice Liviu Dragnea -, Iohannis urmărind, după capul mai-marelui PSD-ist, „răsturnarea ordinii constituționale" și „incitarea la violență!". Oare chiar așa să fie, domnule Dragnea?

Cert este că, dincolo de toate aceste învolburări, asistăm la „o mare bătălie de imagine" - cum considera un analist politic -, din care câștigător iese Klaus Iohannis! Asta, într-o Românie în care două ordonanțe emise de Guvernul Grindeanu, pe sub masă, „cu dedicație" pentru actuali și viitori colegi politici, PSD-iști, tulbură liniștea, intrigă și produc îngrijorare. Țară în care, ce-i drept, au existat, acesta-i adevărul, până acum, și destule „condamnări cu dedicație." Din păcate, PSD face aceleași grave greșeli pe care le făcea și în urmă cu 10-27 de ani, iar când românii ies masiv în stradă, în protestele lor îndreptățite, vede doar „conspirații" și „manipulări." Proteste, care, prin echilibru și inteligență politică, ar fi putut fi ușor eliminate. Proteste care, după unii analiști politici și jurnaliști, ar mai putea da „încă un mandat lui Iohannis", care îl acuză pe Dragnea că are, ca unic scop, „să scoată PSD-ul din pușcărie!". Cam aceasta-i concluzia românilor ieșiți în stradă! Păcat că, prin această nepermisă gafă, Guvernul Grindeanu și-a început activitatea cu un buf penibil, cu un pas cu stângul!

Precizare: 1. Îmi felicit colegii de breaslă, jurnaliștii din televiziuni! Ei, care constituie, ca profesioniști, a patra putere într-un stat, au fost de partea adevărului, confirmând cuvintele lui Aristotel: „Prieten mi-i Platon, dar mai prieten - Adevărul!". 2. Am aplaudat protestele pașnice ale celor peste 30.000 de români ieșiți în stradă, în București. Ei au demonstrat civilizat, cu demnitate. 3. Președintele Iohannis, care cere referendum, pentru a-și spune românii părerea despre grațiere, deoarece cele care i-au iritat și i-au determinat să iasă în stradă nu făceau și nu fac parte din programul de guvernare al PSD și al Executivului. Unii consideră că el, președintele, ar fi fost mai bine dacă nu ar fi apărut printre protestatarii din Piața Universității, ci să stea la Cotroceni, ca mediator între puteri. Iohannis consideră că-i un drept al lui, ca „simplu cetățean român." Numai că el nu-i doar acel invocat „simplu cetățean", ci președintele României!

Lasă un comentariu