Numai cine nu muncește nu greșește!

Distribuie pe:

Într-o discuție cu Ovidiu Mălăncrăvean, cel care a revenit asupra deciziei de a demisiona din funcția de primar al municipiului Sighișoara, după o cugetare de câteva zile, edilul precizează că, inițial, s-a lăsat impresionat de vocea străzii, de acei protestatari care, la un moment dat, ar fi folosit cuvinte injurioase la adresa lui și a familiei sale.

Probabil cineva l-a informat greșit, desigur, s-a strigat la adresa formațiunii politice din care face parte, s-au strigat o mulțime de sloganuri, dar la adresa primarului nu au fost proferate înjurături sau denigrări, „strigături jignitoare" care să-l facă să ia hotărârea de a demisiona, deși afirmă că acele lucruri, ieșite din tiparul normalului, l-au făcut să creadă că-i sunt indirect adresate, de aceea a decis să renunțe la funcție.

După revenirea la Primărie, Ovidiu Mălăncrăvean e hotărât să-și pună în aplicare proiectele: „Cert, echipa care începe să construiască în Primărie face față cu succes vremurilor. E drept că sunt foarte multe piedici venite din altă parte, care, cel puțin deocamdată, o să îngreuneze dorința mea, dorința viceprimarului, dorința echipei de a face ca lucrurile să se rostogolească în direcția dorită. În momentul de față, cel mai important lucru este să ne regăsim cadența, năzuințele corelate cu ale cetățenilor întregului oraș". Primarul mai precizează că, după revenirea în instituție, a primit foarte multe telefoane de susținere, dar și prin viu grai de la foarte mulți cetățeni. Ovidiu Mălăncrăvean e decis să schimbe din temelie sistemul funcționăresc, făcându-l receptiv la orice problemă ivită, promovând dialogul între diferite compartimente din Primărie, precum și transparența decizională, în perfectă concordanță cu spiritul și litera legii. În ce privește organigrama întregului aparat funcționăresc, se vor avea în vedere valoarea muncii, rezultatele, parametrii de performanță. Fapt concludent, în urma concursurilor promovate, au venit oameni noi în Primărie, care și-au arătat disponibilitatea muncii în echipă, implicarea în reabilitarea întregului aparat funcționăresc-administrativ, pliat pe nevoile stringente ale orașului și cetățenilor lui, fără a-și pasa unul altuia responsabilitățile, încât, până la urmă, totul să cadă pe umerii primarului. Contează, după opt luni de luare la cunoștință, odată cu venirea primăverii, prioritățile, proiectele aflate în derulare, altele în curs de inițiere, să-și afle finalitatea, iar primarul, ca edil-șef al orașului, să știe ce vrea și unde tinde să ajungă, năzuințele lui să fie cele ale întregii comunități, apăsată de o sumedenie de probleme, în domenii precum: salubrizare, asfaltare, canalizare, piața agroalimentară, noua Maternitate, Casa Maurer, preconizata Casă de bătrâni (devenită ruină încă de la cumpărare), clădirile șubrezite din preajma Grădinii de vară - adevărată rușine pentru oraș, zidurile cetății gata să se prăbușească, acea undă verde auto la intersecții, pe toată lungimea drumului național ce străbate orașul, refacerea PUG-ului (Planul Urbanistic General) etc., proiecte în realizarea cărora este nevoie de o mână forte, de o echipă bine gândită în care deviza lucrului bine făcut să fie prioritară față de orice imixtiune sau directive partinice cu dedicație spre un grup, o persoană sau alta, iar interesul întregului oraș să primeze spre binele și bunăstarea tuturor.

Lasă un comentariu