Catalogul Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Evidenţă, Consultare şi Transparenţă

Distribuie pe:

În cursul acestei luni, Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS) a lansat CONECT - Catalogul Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Evidenţă, Consultare şi Transparenţă. Demersul are drept obiectiv crearea unui cadru de colaborare între organizaţiile neguvernamentale şi administraţia publică centrală şi locală. Înscrierea se poate face accesând dialogsocial.gov.ro.

„Invit toate organizaţiile neguvernamentale să se înscrie în CONECT pentru a putea construi împreună o bază de date cu toate organizaţiile implicate în societate. După ce vom dezvolta această reţea, instituţiile vor putea invita la dialog şi consultare pe toţi cei care au o expertiză într-un anumit domeniu. Totodată, ne propunem promovarea activităţii asociaţiilor şi fundaţiilor pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să activeze în sectorul neguvernamental", declara, recent, ministrul Gabriel Petrea.

,,Iniţiativa MCPDS îşi propune să reprezinte sursa primară de informare cu privire la asociaţiile şi fundaţiile din România, conţinând informaţii la zi despre activitatea curentă a organizaţiilor, atât din punct de vedere al proiectelor derulate, cât şi al aspectelor financiare. În acelaşi timp, prin intermediul catalogului, asociaţiile şi fundaţiile vor fi informate cu privire la actele normative iniţiate la nivel central şi local", se arată în comunicatul MCPDS.

În România sunt înregistrate în prezent 78.000 asociaţii şi 18.000 de fundaţii, fară a exista însă o evidenţă asupra celor care ar dori să se implice cu expertiza lor în elaborarea politicilor publice şi în special a actelor normative.

Lasă un comentariu