Cursuri de management educaţional

Distribuie pe:

De curând, în cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 din Sighişoara, a început o nouă serie de cursuri de management educaţional, iniţiate prin Casa Corpului Didactic Mureş şi destinate cadrelor didactice de la toate nivelurile de învăţământ preuniversitar.

Potrivit dnei Dorina Iosif, coordonator, profesor, inginer, la Liceul Tehnologic Sighişoara, membră a grupului formatorilor de la Casa Corpului Didactic şi ARACIP, (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), „sunt cursuri care vin să schimbe optica şi atitudinea cadrelor didactice, cât şi a părinţilor faţă de şcoală, în sensul că profesorii, cadrele didactice, în general, trebuie să devină mai flexibili; odată intrat la ore, dascălul trebuie să uite că are problemele lui acasă, să se dedice meseriei, calificării acesteia. Prin acest curs de management educaţional sunt edificate acele aspecte definitorii, răspunzând unor întrebări în legătură cu ceea ce înseamnă autoritatea şi puterea cadrului didactic, statusul şi rolul profesorului, toate acestea văzute prin prisma elevului, care nu este un simplu robot aşezat în bancă, ci este un suflet care vine la şcoală, iar dascălul trebuie, cât de cât, să-l modeleze".

Cursurile de management educaţional asigură credite importante pentru diverse etape ele experienţei dascălului - obţinerea unor gradaţii, transfer, accederea la un post de conducere etc.).

 

Lasă un comentariu