Proiectul Tăşuleasa Social: O „Zi bună" pentru elevii Şcolii Gimnaziale Zau de Câmpie

Distribuie pe:

Peste 150 de elevi de gimnaziu au plantat sute de puieţi sâmbătă, 1 aprilie, în cadrul proiectului „Ziua Bună! - Ziua Voluntarilor Mici". Este prima ediţie a acestui demers în Zau de Câmpie, elevii şcolii alăturându-se celor 13.000 de elevi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Maramureş şi Sălaj la plantarea a 41.000 de arbori pe o suprafaţă însumată de 10 ha, alături de voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social şi Die Johanniter.

Astfel, cu sprijinul voluntarilor, elevii au plantat pini şi frasini pe un teren degradat din comună. Această acţiune a fost etapa finală a proiectului „Ziua Bună! - Ziua Voluntarilor Mici" şi, pe lângă plantare, preşcolarii au realizat desene şi colaje, iar cei din ciclul primar au redactat eseuri pe tema voluntariatului în comunitate.

Elevii Şcolii Gimnaziale Zau de Câmpie au găsit un nume pentru viitoarea lor pădure. Ei au numit-o „Pădurea Calendar", inspiraţi fiind de castelul care se află în imediata apropiere a acesteia. La acest proiect, pe lângă elevii şi profesorii prezenţi, au participat părinţi, reprezentanţi ai instituţiilor locale şi ai Ocolului Silvic, foşti elevi, fotografi locali şi iubitori ai naturii.

Toţi elevii au demonstrat că le pasă de viitorul comunităţii în care trăiesc şi vor fi încântaţi să vadă copacii plantaţi crescând odată cu ei. Ei au realizat ceva pentru binele comun, au devenit voluntari în comuna în care trăiesc şi se gândesc deja la viitoare proiecte.

Lasă un comentariu