„Mureş Marathon", Concurs amator de rafting, caiac şi canoe

Distribuie pe:

Sporturile pe ape repezi (rafting, whitewater kayaking) au devenit tot mai populare în România în ultimii ani.

În perioada 21 - 23 aprilie, echipa Outdoor Experience organizează, pentru a VIII-a oară, concursul amator de rafting, caiac şi canoe „Mureş Marathon", compus dintr-un maraton şi o probă de slalom pe ape repezi. Mureş Marathon a devenit un concurs internaţional şi unul dintre cele mai semnificative evenimente de white-water din ţară. Anul trecut au participat peste 180 de concurenţi, majoritatea din România, dar şi din Ungaria, Bulgaria, Austria şi Franţa.

Competiţia de slalom pe ape repezi începe sâmbătă, 22 aprilie, la ora 10, şi va fi urmată de maraton. Startul se va da în localitatea Meştera (judeţul Mureş), la ora 14, iar sosirea va fi la tabăra de bază, în comuna Răstoliţa. Distanţa care trebuie parcursă de fiecare concurent sau echipaj este de 24 km, indiferent de categorie.

Participanţii pot concura în opt categorii diferite, în funcţie de ambarcaţiune: caiac de ape repezi cu lungimea sub 2,6 m, caiac de ape repezi cu lungimea între 2,6 m-3,1 m, caiac slalom, caiac de tură, canoe gonflabilă - trek, caiac gonflabil două persoane, raft, respectiv categoria open (orice ambarcaţiune care nu intră în primele 7 categorii). Fiecare participant trebuie să-şi prezinte echipamentul propriu şi trebuie să plătească taxa de înscriere în dimineaţa concursului. Între start şi final, concurenţii sunt obligaţi să treacă pe la punctul de control care se va afla pe malul stâng al râului, aproximativ la mijlocul traseului (după confluenţa Mureşului cu pârâul Sălard).

Înregistrarea, în prealabil, se poate face online prin descărcarea formularului de pe site-ul http://www.outdoorexperience.ro/Mures-Marathon.html sau la faţa locului, vineri, 21 aprilie, în tabăra de bază, sau în ziua concursului între orele 8 şi 10, la punctul de înregistrare de lângă locul de desfăşurare al concursului de slalom.

După premiere, se vor desfăşura diferite jocuri, un foc de tabără, dar şi o petrecere, aflăm de la Komaromi Erika, unul dintre organizatori. Domnia sa ne spunea şi că, înaintea organizării maratonului, s-au analizat principalele râuri din România din punct de vedere al dificultăţii, accesibilităţii etc, iar în final a fost ales râul Mureş deoarece dificultatea (ZWC-WWII) acestuia permite participarea amatorilor în concurs, este uşor accesibil şi, nu în ultimul rând, se află în mijlocul ţării.

Lasă un comentariu