Veşti bune pentru puşcăriaşi! CONDAMNAŢII DE PESTE 70 DE ANI SCAPĂ DE PEDEAPSĂ

Distribuie pe:

Comisia juridică a adoptat, ieri, şi a propus plenului Senatului mai multe amendamente la proiectul de lege al graţierii, prin care anumite categorii de condamnaţi scapă integral sau parţial de pedeapsă.

Astfel, pedepsele pentru persoanele cu vârsta de peste 70 de ani vor fi graţiate în întregime, iar pedepsele între 6 şi 10 ani aplicate persoanelor peste 60 de ani se graţiază cu jumătate. Tot cu jumătate din pedeapsă vor fi graţiate şi femeile însărcinate, cărora li s-au aplicat pedepse între 6 şi 10 ani.

De graţierea cu jumătate a pedepsei vor beneficia şi persoanele cu pedepse între 6 şi 10 ani, care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, precum şi copii încadraţi în grad de handicap.

Potrivit unui alt amendament adoptat de Comisia juridică din Senat, se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanţa de judecată, şi se graţiază în parte, cu trei ani, pedepsele cu închisoarea mai mari de trei ani, dar care nu depăşesc zece ani.

Totuşi, nu vor fi graţiate pedepsele cu închisoarea pentru fapte săvârşite cu violenţă şi pedepsele a căror executare a fost suspendată condiţionat sau sub supraveghere, potrivit legii. 

Lasă un comentariu