Ansamblul Artistic ,,Mureşul" Manifestare inedită de ,,Ziua Internaţională a Dansului"

Distribuie pe:

La iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, organizaţie din cadrul UNESCO, pe data de 29 aprilie întreaga lume celebrează Ziua Dansului, o sărbătoare marcată neîntrerupt din 1982 încoace. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât şi fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

Ziua Internaţională a Dansului încurajează practicarea acestuia în lume, dincolo de bariere etnice, politice şi culturale.

Directorul Ansamblului Artistic ,,Mureşul" Târgu-Mureş, Barabasi Attila Csaba, răspunzând întrebărilor adresate, ne-a oferit câteva detalii.

- Care este importanţa acestei zile pentru artiştii din domeniul dansului?

- 29 aprilie 2017 - Ziua Internaţională a Dansului, pentru artiştii din domeniul dansului este o zi importantă, în special prin scopul evenimentelor organizate cu acest prilej. Scopul este acela de a-i reuni pe toţi iubitorii dansului, dar şi atragerea unui public mai larg către arta dansului. O atenţie specială este adresată unui public „nou" - oameni care nu urmăresc evenimentele din lumea dansului în timpul anului.

- Cum a receptat Ansamblul Artistic Profesionist ,,Mureşul" Târgu-Mureş acest gen de manifestare, nonconvenţională?

- Ansamblul Artistic Profesionist ,,Mureşul" Târgu-Mureş s-a ataşat de acest eveniment de 6 ani şi am încercat să atragem atenţia asupra acestui eveniment cu o activitate mai altfel, organizând flash moburi în spaţii neconvenţionale, scopul acestora fiind de a atrage atenţia asupra frumuseţii dansului şi pentru promovarea lui.

Întrebat despre impactul evenimentului, directorul adjunct al Ansamblului Artistic ,,Mureşul" Târgu-Mureş, Teodor Ţogorean, a răspuns: ,,Ne bucurăm de impactul pe care îl avem asupra locuitorilor oraşului Târgu-Mureş mai ales că, în acest an, flash moburile s-au desfăşurat în şapte locaţii diferite: Staţia de autobuz din cartierul Dâmbu - B-dul 1848, Piaţa de zi din Dâmbu Pietros, Staţia de autobuz din Panov, Piaţa de zi de pe strada Cuza Vodă , Piaţa Teatrului, Intersecţia Fortuna şi Promeda Mall. Dansul presupune disciplină şi muncă, este un limbaj universal, ne face plăcere, ne eliberează şi ne oferă consolare. Invit pe fiecare să participe la cursurile de dansuri organizate, indiferent pe ce secţiune, pentru a primi starea de bine pe care ţi-o oferă mişcarea şi dansul în special", a spus Teodor Ţogorean, directorul adjunct al Ansamblului Artistic ,,Mureşul".

Lasă un comentariu