DE ZIUA EROILOR, LA LUDUȘ

Distribuie pe:

Și în acest an, adunarea comemorativă organizată de Primăria orașului Luduș și de Protopopiatul Ortodox, pentru pomenirea și cinstirea eroilor și a martirilor români din toate timpurile și de pretutindeni, adică a înaintașilor noștri care, urmându-L pe Domnul Iisus Hristos, și-au slujit semenii până la jertfa de sine, în numele credinței strămoșești, a libertății și demnității umane, a unității și independenței naționale, a păcii pe planeta Pământ, a avut loc la Monumentul Eroilor, din cartierul Gheja, în Ziua de mare sărbătoare creștină a Înălțării Domnului, joi, 25 mai 2017.

Ceremonialul religios și militar a început cu procesiunea, de tradiție locală, în timpul căreia enoriașii ghejeni, avându-i în primele rânduri pe purtătorii de prapori și ai icoanei Înălțării Domnului, pe Sfințiții părinți, au parcurs drumul de la Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur", până la Monument, înălțând imnuri religioase, pe fondul cântării solemne a clopotelor, continuat de cântece populare patriotice. Unitatea locală a Jandarmeriei Române și-a preluat solemn îndatoririle de Gradă de Onoare. A fost intonat Imnul Național „Deșteaptă-te, române!"

În prezența localnicilor, a domnului primar Ioan Cristian Moldovan și a consilierilor săi, prof. Liviu Botezan și jr. Sebastian Căpușan, a viceprimarului Kis Istvan, a consilierilor locali, col. (r) Sever Popovici, președintele subfilialelor Luduș ale ANVR și ANCMRR, însoțiți de un numeros grup de elevi și profesori și a invitaților din alte localități, sfințiții părinți protopop Lucian Voșloban, venerabilul preot paroh Vasile Cercel, preot Mihail Cercel, de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae", din parohia ortodoxă Luduș I, ajutați de cântărețul bisericesc prof. Emil Stan, au oficiat slujbele de TE DEUM și de parastas.

Ceremonialul religios și militar, avându-l ca prezentator pe domnul Dorin Grama, directorul Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu", din Luduș, s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori la soclul Monumentului și cu rugăciunea „Tatăl nostru".

Lasă un comentariu