OAMENI CARE SE „HRĂNESC" DIN ENERGIA CELORLALȚI

Distribuie pe:

Psihiatrul american Judith Orloff, citat de descopera.ro, care își tratează pacienții prin metode științifice combinate cu practici alternative de vindecare bazate pe spiritualitate, susține în cartea „Energie pozitivă - 10 prescripții pentru transformarea oboselii, stresului și fricii în vibrații pozitive, putere și dragoste" că, în viața de zi cu zi, suntem înconjurați de... vampiri energetici, adică oameni care se hrănesc din energia celorlalți.

„Pentru a-și satisface nevoile zilnice, ei fură fără drept de apel energia pozitivă a celorlalți și îi lasă epuizați și fără vlagă. Vampirii emană doar energie negativă și cu cine intră în contact provoacă numai rău, din toate punctele de vedere.

Un vampir energetic este ușor de recunoscut pentru că apelează la diverse tertipuri pentru a-și atinge scopul suprem - furtul energiei pozitive. Vampirii energetici se împart în două categorii: cei aroganți și nesuferiți și cei simpatici și prefăcuți.

Atunci când ești la o petrecere și vorbești cu o persoană drăguță, dar dintr-o dată simți cum indispoziția pune stăpânire pe tine, trebuie să realizezi că un vampir energetic tocmai ți-a furat energia pozitivă și a înlocuit-o cu cea negativă.

Cei mai mulți dintre vampirii energetici suferă de anumite boli mintale, care le schimbă percepția asupra lumii, dar și modul de manifestare. Este posibil ca acești oameni să devină vampiri energetici doar pentru că sunt bolnavi și nu din proprie inițiativă.

Cel mai important lucru este ca fiecare să devină conștient despre pericolul pe care îl reprezintă vampirii energetici. Acești oameni care fură energia trebuie identificați și apoi evitați. Pentru a-i identifica trebuie să urmăriți o serie de semne precum slăbiciunea sau durerile de cap în urma conversației cu ei", explică psihiatrul american.

În cartea amintită, Judith Orloff prezintă mai multe tipuri de personalitate care îi caracterizează pe vampirii energetici.

Agresivul - Este intimidant, domină prin forță fizică, autoritar, cu voce deranjantă, puternică, constant nervos, furios și recalcitrant, veșnic nemulțumit. În momentul în care reușește să genereze frică și anxietate în jurul său, va absorbi energia victimelor. Nu vrea să dețină controlul numai asupra vieții sale, ci și asupra vieții celorlalți.

Victima sau „firavul" - Pesimist, întotdeauna cu o expresie facială îngrijorată, suspină, tremură și plânge frecvent, dramatic, vulnerabil, atrage persoanele care îl compătimesc. Are un comportament convingător, vorbește mult, se scuză des și explică repetat același subiect, încercând întotdeauna să rezolve probleme cu care nu are nici o tangență. Se plânge cât e ziua de lungă și mereu găsește un țap ispășitor pentru problemele sale.

Anchetatorul - Critic, ostil, sceptic, sarcastic, manipulator, enervant, perfecționist, vigilent, subminează moral orice activitate sau intenție, punându-le întotdeauna sub semnul întrebării. Cu cât se fac mai multe eforturi pentru a-i demonstra contrariul, cu atât i se trimite mai multă energie.

Egocentristul - Nu e nimeni mai bun decât el și nimeni nu știe să facă lucrurile mai bine decât el. Acest gen de persoane acceptă cu greu criticile și reacționează foarte urât când se simt dezaprobate.

Acuzatorul profesionist - Are întotdeauna o atitudine de atac, reacționează exagerat și începe adevărate cruciade în căutarea vinovaților pentru acțiunile pe care el însuși le generează. Tinde să fie agresiv verbal și abuziv, familia sa fiind principala victimă.

Regele dramei - Începe fiecare discuție cu „Nu știi ce mi s-a întâmplat acum!". Trăirile sale sunt întotdeauna la extreme, pozitive sau negative, alimentându-se din emoțiile intense generate de experiențele sale. Atunci când lucrurile nu se întâmplă cum își dorește, dramatizează și te face să te simți vinovat pentru eșecul său. Sentimentul de vinovăție pe care îl resimți tu îi oferă satisfacție.

Distantul - Este captiv în lupta sa interioară, între temeri și îndoieli fără rezolvare. Solitar, păstrează distanța de frica celor care ar vrea să se impună, nu caută niciodată ajutor, crede că problemele trebuie să și le rezolve sigur. În general, problema sa este generată de o carență (bani, prieteni, contacte sociale, familie). Nu este niciodată disponibil, nu cooperează, respinge orice apropiere. Atrage prin personalitatea misterioasă și inaccesibilă.

„Moara-stricată" sau vorbărețul - Cu voce puternică, deseori ascuțită, egocentric, incapabil de a asculta și pe altcineva, dar folosindu-și apropiații ca spectatori ai monologurilor sale interminabile. El nu ascultă, ci vrea doar să fie ascultat. Atunci când tace, nu o face pentru că te ascultă, ci pentru că își pregătește propriul discurs. 

Lasă un comentariu