Cireșe verzi

Distribuie pe:

Prognoza meteo este mai enervantă decât vremea de afară, deși adineauri credeam că o să-mi zboare ferestrele. Acum iar e sufocant de cald și norii încearcă să acopere soarele. Mulțime de păsări se agită în copacii dintre blocuri, ciripind asurzitor.

Când mă doare capul, mă joc pe calculator. Nu prea mă ajută, dar îmi golesc mintea de balast și măcar mă pot concentra pe ce am de lucru.

Am un cavaler superb, în vecini, un băiețel de vreo 5 ani, cu care conversez în franceză ca să impresionăm fetițele topite de ochii lui albaștri, și care m-a învățat să-mi deblochez telefonul. M-a blocat, în schimb, pe mine, total!!! Sunt topită după el.

Mai adineauri, mi-a sunat la ușă și mi-a întins o mânuță plină cu cireșe: „Ia! Nu sunt prea coapte, nu-s dulci, dar sunt bune când te doare capul!"

„Nu se spune «Ia!», ci «Poftim!», l-am mustrat după ce l-am pupat pe freza blondă, ultramodernă, cu creastă, care sluțește băieții. „Mulțumesc! Dar de unde știi tu că mă doare capul?". „Păi te joci pe calculator! Știi că sunt cu ochii pe tine. Pierzi vremea!

Hai la noi, să jucăm șah, dacă tot ai timp! Mama face compot de cireșe. Nu-mi place. Eu le mănânc neprocesate. De-aia ți-am adus și ție, că au vitamine. Dacă nu vii, mă duc cu rolele, cu Sabina, la Platou!"

M-a lăsat cu gura căscată. N-am mers să joc șah (deși Sabina asta cu codițe....hm!), fiindcă mi-a fost teamă că mă bate, și ar fi trebuit să curăț cireșe și să stau la cafeluțe cu vecina. N-aveam timp. Am de scris lucruri serioase.

L-am privit de pe balcon cum se îndepărtează pe role, cu aer de mare patinator și cuceritor, înconjurat de o trupă de fetițe.

S-a uitat la mine și mi-a strigat: „Mai am cireșe! Scrie-ți articolul, că mama face și prăjitură. Mă întorc repede. A zis să vii, să jucăm șah!".

Bărbații ăștia...de mici știu să zăpăcească femeile!

Mi-a trecut durerea de cap. Mă apuc de scris lucrurile serioase.

Sunt bune cireșele astea verzi!

Lasă un comentariu