Ziua Națională a României sărbătorită în parohia Sânpetru de Câmpie, Protopopiatul Luduș

Distribuie pe:

Cu prilejul Zilei Naționale a României, peste 200 de elevi din comuna Sânpetru de Câmpie au participat la un eveniment cultural-artistic, organizat de  Școala Gimnazială  Sfântul Petru, în colaborare cu Primăria  și   Parohia Ortodoxă din Sânpetru de Câmpie, păstorită de părintele Robert Gelu Belean.

 Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de stat,  oficierea slujbei de sfințire a drapelului național, iar apoi a fost continuat cu  alocuțiuni rostite de primarul comunei, Crăciun Spiru Șerban, și de către profesorul de istorie, Remus Iepure. Cei prezenți au putut să afle detalii despre evenimentul istoric pe care astăzi îl cinstim în cadrul Zilei Naționale.  În continuare, elevii, coordonați de directorul Școlii Gimnaziale, prof. Ana Diana Pintecan, și cadrele didactice au susținut un moment artistic în care au prezentat poezii, cântece, precum și  o expoziție de lucrări proprii dedicate însemnătății Zilei de 1 Decembrie.

 La final, elevii au avut parte de o agapă frățească,  în curtea Căminului Cultural,  unde au servit o masă caldă, alături de toți cei prezenți.

Pentru luna decembrie, elevii Școlii Gimnaziale, împreună cu cadrele didactice, pregătesc și un Târg al Crăciunului, pentru care vor confecționa ornamente și obiecte specifice sărbătorilor de iarnă.

B.B.

Lasă un comentariu