Dragi prieteni,

Distribuie pe:

Vă invităm la un eveniment cultural, al cărui autori sunt doi artiști născuți în Luduș. Ambii sunt stabiliți în alte țări, dar au dorit să împărtășească cu rudele, prietenii și cunoscuții bucuria acestei lansări. Totul a început printr-o simplă întâmplare. Deși se cunoșteau de multă vreme, Ovidiu Stan și Dora Groza, abia datorită rețelelor de socializare au reușit să se familiarizeze unul cu munca celuilalt, astfel, a încolțit ideea colaborării. Cine sunt cei doi? Ovidiu deși este un împătimit iubitor al sculpturii, a hotărât la îndemnul prietenilor să vină în fața publicului într-o postură inedită, aceea de autor de versuri. Dora, este pictorița care reușește să aducă bucurie, prospețime și culoare prin picturile ei. Amândoi sunt pasionați de ceea ce fac și sunt autodidacți. Dora a dat din întâmplare peste poeziile lui Ovidiu și a făcut legătură între picturile ei și versuri, părea că a pictat chiar ea, în culori toate acele trăiri și sentimente, erau atât de asemănătoare! Ideea a funcționat foarte bine, iar simbioza dintre poezie și pictură este perfectă. A luat naștere un tot unitar, o carte de versuri ilustrată ce pare creată de o singură persoană. Trăiți versurile, bucurați-vă ochii cu expoziția de pictură și admirați munca migăloasă și fascinantă a unor bijuterii deosebite..

Cu mare drag, vă așteaptă autorii Dora Groza și Ovidiu Stan

Evenimentele vor avea loc: 27 iunie, ora 18 - Cetatea Medievală, Bastionul Tăbăcarilor, Târgu-Mureș, 30 iunie, ora 18 - Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu" din Luduș

 

DORA GROZA ȘI OVIDIU STAN SAU EXILUL ÎNTRE PICTURĂ ȘI POEZIE....

Poate că e una dintre cele mai dense cărți despre condiția exilului românesc din ultimele decenii, de mare altitudine a trăirilor. Dacă poezia lui Ovidiu Stan cuprinde un arc de timp de aproape trei decenii (un poem e datat „prin 1989"), cele mai multe sunt din ultimii ani, ca și ilustrațiile Dorei Groza, care sunt de dată recentă, fiind o regrupare a binecunoscutei maxime („Ut pictura poesis"), „ca pictura poezia"! Pictura Dorei Groza e ca un ecou al poeziei lui Ovidiu Stan. Totul în această carte nu e doar de stringentă actualitate, dar se constituie, deopotrivă, și în document existențial. Un document generat de nevoia de libertate, de democrație, dar și de întortocheatele cărări care duc spre sau ocolesc astfel de aspirații. 

Lasă un comentariu