Dascăli mureșeni RAMONA MONICA MĂRGINEAN

Distribuie pe:

S-a născut la data de 9 octombrie 1971, în localitatea Târnăveni, județul Mureș, din părinții Emil și Eugenia Mircea. Școala gimnazială și liceală a făcut-o la Toplița, jud. Harghita.

Dragostea pentru copiii mici a îndemnat-o, în anul 1990, să se înscrie la Școala Postliceală Pedagogică din orașul Toplița, iar în anul 1993 a absolvit această școală. În același an și-a început activitatea ca învățătoare la Școala Primară Meștera, apoi începând cu anul 2000 profesează în meseria de dascăl, ca educatoare la Grădinița cu Program Normal din Meștera, unde își desfășoară această frumoasă meserie și astăzi.

În toată această perioadă împreună cu copilașii pe care i-a îndrumat a participat la diferite concursuri precum: concursuri zonale, județene, și naționale, precum și la diferite concursuri internaționale unde a obținut premii.

Dornică de perfecționare, a obținut, rând pe rând, definitivatul, gradul II și gradul I în anul 2008, apoi a participat și la o serie de cursuri de perfecționare organizate de Casa Corpului Didactic Mureș. În cadrul Comisiei metodice a educatorilor a organizat diferite activități, și a inițiat proiecte educaționale cu elevii. A scris și publicat cartea ,,Rolul jocului didactic la activitățile de educarea limbajului", și a coordonat cartea ,,Jocul din folclorul copiilor de ieri și de azi."

Își dorește să formeze generații cu sufletul frumos, astfel încât peste ani să poată spune:

„Am albit, copiii mei au crescut.

Dau timpul înapoi, la pașii de început.

Au fost doar mugurii, eu le-am dat soare și s-au deschis în suflet floare!

Le-am arătat izvorul curat și i-am învățat să aibă sufletul ne-ntinat.

Le-am arătat și macii din câmpie

Ca să iubească aprins, să învețe și să știe.

Le-am arătat și spinii ce dureroși pot fi,

În viață nu avem parte numai de bucurii.

I-am învățat să fie cu roade dornic pom,

I-am învățat să-nvețe să fie mereu om."

Consideră că dacă copiii educați vor fi la înălțimea aspiraților dumneaei, asta îi va fi răsplata, iar dacă nu va fi așa conștiința profesională ne îndeamnă să stabilim unde, ce și când am greșit. Speră ca în anii ce vor urma să aibă sănătate și să obțină rezultate la fel de frumoase în profesia de dascăl pe care a îndrăgit-o atât de mult și care speră să îi aducă numai satisfacții.

 

Lasă un comentariu