CHIMIOTERAPIA RĂSPÂNDEȘTE CANCERUL ÎN CORP?

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Colegiul de Medicină „Albert Einstein" din cadrul Universității „Yeshiva" din New York, citați de descopera.ro, au ajuns la concluzia că administrarea chimioterapiei permite cancerului să se răspândească în corp și că declanșează tumori mult mai agresive!

„În studiul nostru, am analizat impactul medicamentelor asupra pacientelor diagnosticate cu cancer de sân și am descoperit că acestea sporesc posibilitatea ca celulele tumorale să migreze în alte zone ale corpului unde sunt aproape întotdeauna letale.

Circa 55.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân numai în Marea Britanie în fiecare an, iar 11.000 își pierd viața din această cauză. Multor paciente le este administrată chimioterapia înainte de intervenția chirurgicală, însă cercetarea noastră sugerează că, deși aceasta reduce tumorile pe termen scurt, ea poate, totodată, să declanșeze răspândirea celulelor canceroase în corp.

Credem că medicația toxică declanșează un mecanism de reparare al corpului care, în cele din urmă, stimulează tumorile să devină mai puternice. În plus, acest mecanism sporește numărul de puncte de acces pe vasele de sânge, fapt ce permite cancerului să se răspândească în organism.

În cazul șoarecilor, chimioterapia contra tumorilor mamare a înmulțit numărul de celule canceroase care circulau în corp și în plămâni, de aceea recomandăm ca pacientele să fie monitorizate în timpul chimioterapiei, pentru a se verifica dacă celulele tumorale au început să circule în corp și dacă au apărut puncte de acces. O abordare eficientă ar fi aceea de a se preleva o cantitate mică de țesut tumoral după câteva doze de chimioterapie preoperatorie.

În cazul în care se observă că numărul markerilor a crescut, recomandăm întreruperea chimioterapiei și efectuarea, mai întâi, a intervenției chirurgicale, urmată de chimioterapie postoperatorie.

Menționăm că, în cadrul acestui studiu, nu am investigat decât diseminarea indusă de chimioterapie a celulelor tumorale în cancerul de sân și că, în prezent, lucrăm și la alte tipuri de cancer pentru a afla dacă ele generează efecte similare", explică specialiștii americani.

 

Lasă un comentariu