Și medicii mor…

Distribuie pe:

„Ce frumoase sunt pe munți picioarele celui ce aduce vești bune, care vestește pacea, picioarele celui ce aduce vești bune, care vestește mântuirea! Picioarele celui ce zice Sionului Dumnezeul tău împărătește!"

În toate privințele v-am dat o pildă și v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutați pe cei slabi și să vă aduceți aminte de cuvintele Domnului Iisus care însuși a zis: „Este mai ferice să dai decât să primești."

Frumoasă ești localitate Cipău, cu oameni harnici și cuminți, dar mai frumoasă ești fiindcă ai dat țării un medic militar. Doctorul colonel Cornel Pologea s-a născut la data de 13 martie 1949, în localitatea Cipău, județul Mureș. A terminat în anul 1967 studiile medii la Liceul „Al. Papiu Ilarian", și Institutul de Medicină Militară în București, cu rezultate foarte bune. A fost repartizat ca medic șef de Garnizoană în orașul Turda, în anul 1973. În anul 1983, a fost medic șef în Garnizoana Dej. În anul 1987, datorită rezultatelor excepționale, a fost promovat în funcție, ca medic șef la Corpul 6 Armată Horia, Cloșca și Crișan, în Garnizoana Târgu-Mureș.

Doctorul colonel Cornel Pologea a răspuns de 12.000 de oameni, din punct de vedere militar. Suflet de ostaș, medic excepțional, coleg, prieten, frate, părinte al tuturor militarilor și cadrelor militare, doctorul Cornel Pologea nu a făcut rabat privind sănătatea militarilor. Îl găseai în teatrele de luptă ale unităților, de multe ori cu mașina personală, aducea cele mai bune medicamente de la Spitalul Militar Cluj-Napoca. Iubea oamenii, nu refuza pe nimeni, se lupta pentru drepturile militarilor.

Nu îi plăcea minciuna, iubea adevărul. Patriot desăvârșit, își iubea țara până în adâncul sufletului, își iubea familia, și-a iubit părinții, și-a iubit mult sora, și dânsa tot medic, Lelia Pologea, care locuiește în orașul Târgu-Mureș.

În data de 16 noiembrie 2014 a decedat aleasa inimii, a suferit mult. În anul 2017, în data de 22 iunie eternul Dumnezeu, pământul natal din localitatea Cipău l-a chemat lângă părinții săi, după o scurtă dar grea suferință. Colonelul doctor Cornel Pologea, rămâne o amintire vie, el nu a murit în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat, cu atât mai mult în inima singurei surori, medic Lelia Pologea.

Recunoștință și onor bunului meu prieten, doctorul Cornel Pologea.

Lasă un comentariu