Reguli noi pentru plățile directe acordate fermierilor

Distribuie pe:

Recent, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat un proiect de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condițiilor specifice și a modului de implementare a schemelor de plăți prevăzute la art. 1 alin. (2) si (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, precum și a condițiilor specifice de implementare pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole, prevăzute în Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Modificările cuprinse în proiectul de act normativ vizează sprijinul cuplat din sectorul vegetal, plata pe înverzire, agricultura ecologică și plățile compensatorii acordate fermierilor pentru pachetele din măsurile de dezvoltare rurală prevăzute în PNDR 2020. Astfel, printre schimbările propuse, se numără și articole ce privesc sprijinul cuplat la hamei, cartoful de sămânță, măsuri de agro-mediu și climă, acestea urmând a se aplica începând cu anul de cerere 2018.

Timp de zece zile, proiectul de Ordin se află în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

Lasă un comentariu