Primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea: „Suntem pregătiți pentru începerea noului an școlar!"

Distribuie pe:

Cele 57 de unități de învățământ aflate în administrarea Municipiului Târgu-Mureș, prin Direcția Școli, sunt pregătite pentru începerea noului an de învățământ, a anunțat primarul dr. Dorin Florea, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, precizând că toate unitățile de învățământ din oraș dețin autorizație sanitară.

La instituțiile de învățământ unde a fost necesar, au fost efectuate lucrări de renovare a sălilor de clasă, holurilor, grupurilor sanitare, precum și lucrări de hidroizolație și de împrejmuire, au fost achiziționate și montate uși și mobilier școlar. La Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza" din cartierul Unirii lucrările sunt în fază finală, dar anul școlar poate începe în condiții optime. În cursul acestui an au fost recepționate două mari lucrări de investiții: mansarda Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian" și corpul de clădire al Liceului de Artă de pe strada Mărăști, unde elevii își pot desfășura activitățile vocaționale în laboratoare și săli de practică reabilitate integral, urmând ca la sistemele de încălzire să se facă verificările și probele de presiune până la sfârșitul lunii octombrie.

Cinci unități de învățământ - Colegiul Agricol „Traian Săvulescu", Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian", Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert", Liceul Vocațional de Artă - internat și Grădinița cu Program Prelungit nr. 15 nu dețin autorizație de securitate la incendiu, însă au avize provizorii de funcționare eliberate de ISU Mureș. Această stare de lucruri - a precizat dr. Dorin Florea - nu este imputabilă municipalității, fiind generată de modificările și completările intervenite pe parcurs în normativele privind apărarea împotriva incendiilor, încât au fost necesare lucrări suplimentare la școlile menționate mai sus (rezervoare suplimentare la instalațiile de hidranți, echipare cu instalații de stingere, scară de evacuare în caz de incendiu ș.a.). Termenul legal pentru remedierea acestei situații este 31 decembrie 2017, potrivit directorului Direcției Școli, ing. Horațiu Lobonț, prezent la întâlnirea cu reprezentanții mass-media.

Pe de altă parte, a anunțat primarul municipiului, se are în vedere extinderea școlilor din cartierul Tudor, construirea unei grădinițe în cartierul Unirii, renovarea și extinderea școlilor din Corunca și Livezeni, încât elevii să poată frecventa unitățile de învățământ din zonele în care domiciliază.

Potrivit primarului, bugetul total alocat Direcției Școli din cadrul Municipiului Târgu-Mureș este de 4.500.000 de lei. Cele 57 de unități de învățământ administrate de Primărie (patru colegii, 13 licee, 13 școli gimnaziale, 14 grădinițe cu program prelungit și 13 grădinițe cu program normal) sunt constituite în 33 de centre bugetare și funcționează în 180 de clădiri de pe raza municipiului.

 

Lasă un comentariu