Sindicatul ,,AMBULANȚA” Mureș MITING DE SENSIBILIZARE A GUVERNULUI

Distribuie pe:

Joi, 28 septembrie, a.c., între orele 11,00-12,00, în toate sediile centrale ale Serviciilor Publice de ambulanță din România, s-a desfășurat MITINGUL de SENSIBILIZARE a Guvernului, prin care s-a solicitat în mod pașnic Guvernului, soluționarea favorabilă a revendicărilor FNSAR.

Membrii sindicatului ,,AMBULANȚA" Mureș, au protestat în mod pașnic și la Târgu-Mureș, afișând mesaje din lista de revendicări: ,, FINANȚÂND AMBULANȚA, FINANȚAȚI VIAȚA", ,,SOLICITĂRI 100%-FINANȚARE ??"

Dl Magyary Arpad - președintele sindicatului ,,AMBULANȚA" Mureș și vicepreședinte al FNSAR, a făcut următoarele precizări cu privire la revendicări:

,, Prima și cea mai importantă revendicare, cred eu, este aplicarea legii 153, care în condițiile aplicării în forma actuală, ar duce la diminuarea veniturilor, nu a salariilor de încadrare a personalului din domeniul sanitar. A doua revendicare, este starea parcului auto, care ar trebui reînnoit și, trebuia să fie reînnoit de câțiva ani, pentru că este uzat fizic și moral. Sunt foarte multe mașini deja, care nu au depășit milionul de kilometri (...) A treia mare revendicare este personalul insuficient din serviciile de ambulanță."

La întrebarea cu privire la deficitul de personal din domeniul sanitar, dar și a mașinilor Dl Magyary Arpad, a răspuns:

,, La nivelul județului Mureș, am putea să spunem, că în jur de 40%, dar media pe țară, este puțin mai mare (...) referitor la mașini, dacă s-ar respecta legislația, cred că, în afară de 2-3, restul ar trebui schimbate."

De asemenea, a mai precizat că la nivelul județului Mureș în jur de 25 de echipaje lucrează zilnic, iar lunar sunt în jur de 7000 de solicitări. Zilnic fiecare echipaj răspunde la 10-15 solicitări în 12 ore, valabil atât noaptea și ziua, fără nicio diferență între tura de zi și tura de noapte, având același volum de muncă.

După spusele președintele sindicatului ,,AMBULANȚA" Mureș, vor putea avea loc și alte acțiuni, dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu privire la rezolvarea listei de revendicări.

,, După ce s-a hotărât organizarea acestui miting, miercuri, a fost invitat președintele și alți președinți de federații și confederații sindicale la dl prim-ministru. A și avut loc o întâlnire, pe data de 27, care a durat vreo 3 ore, care s-a finalizat cu promisiuni, cu acceptarea și cu recunoașterea guvernanților că într-adevăr, anumite articole din legea 153 ar trebui modificate.Așa că, s-a promis că săptămâna viitoare, va avea loc o nouă rundă de negocieri, dar în scris încă nu s-a obținut nimic. Din această cauză nu s-a renunțat la organizarea mitingului de astăzi (...) Așteptăm până în 4 octombrie când, conform legii orice instituție publică din România trebuie să răspundă la o informare, o cerere (...) atunci se împlineasc cele 30 de zile (...) În altă ordine de idei, s-a pus în vedere Guvernului și ministerelor implicate că în data de 5, respectiv 9, se va continua cu pichetări cu diferite forme de manifestare în limita și în cadrul legislativ."

La protestul de joi, la Târgu-Mureș, au participat în jur de 50-60 de persoane, angajați și membrii ai sindicatului ,,AMBULANȚA" Mureș.

Lasă un comentariu