Spital regional, construit la Târgu-Mureș!

Distribuie pe:

Printr-un memorandum, Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, 1 noiembrie 2017, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale, în Timișoara, Târgu-Mureș, Constanța, Brăila-Galați și Brașov.

Astfel, vor fi inițiate demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în țintele anuale de deficit, iar în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental acest lucru se va face cu respectarea legislației privind datoria publică.

Totodată, vor fi demarate consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate, atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcționale, cât și al asigurării tuturor utilităților.

Reamintim că Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei (Iași, Cluj-Napoca și Craiova) au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar celelalte cinci vor fi construite din fondul suveran de dezvoltare și investiții. 

Lasă un comentariu