HÂRTIA IGIENICĂ... NE POATE ÎMBOLNĂVI GRAV

Distribuie pe:

Specialiștii americani de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, citați de descopera.ro, au dezvăluit că cei mai mulți oameni nu se curăță corect după ce merg la toaletă, de aceea ar trebui să înlocuiască hârtia igienică cu șervețele umede.

„Deși subiectul este unul delicat, ținând de intimitatea fiecăruia dintre noi, trebuie să atragem atenția că folosirea hârtiei igienice lasă în urmă fecale, iar ștersul excesiv provoacă probleme de sănătate, precum fisurile anale și infecțiile tractului urinar.

Hârtia igienică nu îndepărtează în mod corespunzător fecalele, astfel că milioane de oameni se plimbă murdari, crezând că sunt, de fapt, curați, neștiind că, în realitate, hârtia igienică plimbă fecalele, dar nu le îndepărtează.

Igiena personală nu este singurul motiv pentru care oamenii ar trebui să renunțe la hârtia igienică, luând în considerare spălarea cu apă și săpun (la bideu) sau folosirea șervețelelor umede pentru a se curăța după ce merg la toaletă.

După cum spuneam, ștersul agresiv poate provoca fisuri anale dureroase și chiar și hemoroizi. O fisură anală este o ruptură la nivelul mucoasei rectului, aceasta putând provoca sângerări sau dureri. Cele mai multe fisuri se vindecă după 8 - 12 săptămâni, dar ștersul cu hârtie igienică irită zona în permanență.

Un alt pericol al ștersului cu hârtie igienică este reprezentat de infecția tractului urinar. Aceasta apare mai ales în cazul femeilor, când zona este ștearsă din spate spre față, mutând bacteriile din zona anusului către partea din față. Folosind un bideu, spălând zona cu apă și săpun sau utilizând un șervețel umed, bacteriile sunt ucise sau îndepărtate, iar acest lucru împiedică apariția infecțiilor.

În plus, mulți producători vopsesc hârtia igienică cu clor sau dioxid de clor, proces de fabricație din care rezultă dioxinele și furanii cancerigeni, iar hârtia igienică reciclată poate conține BPA, un compus organic sintetic, solubil în solvenți organici, dar slab solubil în apă.

Nivelurile ridicate de expunere la dioxine și furanii au ca rezultat și fluctuația hormonilor. În studiile pe animale, acest lucru a dus la modificări ale dezvoltării fetale, reducerea fertilității și un sistem imun suprimat.

În concluzie, evitați hârtia igienică pentru curățarea intimă sau măcar folosiți-o pe cea neparfumată și fără BPA", atrag atenția experții americani. 

Lasă un comentariu