LANSARE DE CARTE

Distribuie pe:

Luni, 20 noiembrie 2017, ora 17.00, la Studioul Radio România Târgu-Mureș, se va lansa o carte memorabilă, apărută în seria Via lucis a Editurii „Cezara" din Târgu-Mureș, în coordonarea scriitorului Valentin Marica. Este vorba de antologia de studii, documentare istorice, eseuri, consemnări reunite sub titlul „Sfințenie și vecie. Reflecții la Centenarul Marii Uniri". Semnează în paginile cărții 25 de nume prestigioase din viața culturală de azi, în special din Cluj-Napoca, București, Bistrița, Sfântu-Gheorghe, Toplița Română, Măneciu-Prahova, Reghin, Luduș, Subcetate de Mureș și Târgu-Mureș.

Vor prezenta: scriitorul Lazăr Lădariu, redactor-șef al cotidianului „Cuvântul liber", președintele Despărțământului Central Mureș al Astrei, prof.univ.dr. Ioan Sabău-Pop, avocat, președintele Forumului românilor din județele Harghita, Covasna și Mureș și prof. Nicolae Balint, istoric și publicist.

Colaborează poetul Eugeniu Nistor, cercetător al Academiei Române, conferențiar la Universitatea „Petru Maior", director al Editurii „Ardealul" și prof. Zenovia Rusu de la Liceul de Artă din Tg.Mureș. Vor debuta, cu acest prilej, la Radio România Tg.-Mureș, tânăra interpretă de folclor Maria Simon și Adelina Bucur, la vioară.

Lansarea de carte se înscrie în seria de manifestări inițiate de Fundația Culturală „Cezara Codruța Marica", Centrul de Studii Literare „Grigore Vieru" și Editura „Cezara" sub genericul Profesiuni de credință la Centenarul Marii Uniri, manifestări susținute de Consiliul Județean Mureș.

Va modera dr. Valentin Marica, senior-editor.

Lasă un comentariu