FEMEILE SINGURE SUNT MAI FERICITE DECÂT BĂRBAȚII FĂRĂ PARTENERĂ

Distribuie pe:

Oamenii de știință britanici de la Universitatea din Essex, citați de descopera.ro, au constatat că femeile sunt mai fericite singure comparativ cu bărbații, întrucât o relație presupune o muncă mai dificilă și mai mult efort pentru reprezentantele sexului frumos.

„Potrivit studiului nostru, 61% dintre femeile singure sunt fericite, în timp ce doar 49% dintre bărbații singuri se declară mulțumiți cu statutul lor. Studiul a constatat, de asemenea, că 75% dintre femeile singure nu au căutat în mod activ o relație în ultimul an, comparativ cu 65% dintre bărbații singuri. S-a constatat, de asemenea, că a fi într-o relație reprezintă un efort mai mare depus de femei și, în general, necesită mai multă dedicare și muncă decât pentru bărbați. Femeile investesc mai mult timp în sarcinile domestice decât bărbații și depun mai mult efort din punct de vedere emoțional.

De la a petrece mai mult timp și a cheltui mai mulți bani pe întreținerea unui aspect fizic atrăgător, a îndeplini mai multe sarcini casnice și a depune mai multe eforturi în rezolvarea problemelor de cuplu sau a certurilor, o relație implică, de obicei, mult efort din partea unei femei. De aceea, femeile sunt pur și simplu mai fericite să fie singure, comparativ cu bărbații. Ele sunt mai sociabile și există o probabilitate mai mare să aibă prieteni apropiați la care să apeleze în situații nefericite, având o gamă mai largă de alternative.

Femeile tind să fie mai pricepute în a dezvolta relații sociale mai apropiate cu alte persoane și în a avea confidenți, în timp ce bărbații tind să se bazeze destul de mult pe partenerele lor și creează mai puține legături sociale.

Totodată, femeile care nu au un partener tind să întreprindă mai multe activități sociale și să aibă mai mulți prieteni în comparație cu femeile cu parteneri, în timp ce în cazul bărbaților lucrurile stau exact invers: bărbații fără o parteneră tind să fie mai puțin activi social și, astfel, sunt mai nefericiți.

De altfel, în societatea modernă, statutul de femeie singură se schimbă într-un ritm accelerat. De exemplu, conceptul de fată bătrână este pe cale de dispariție, iar societatea își dă seama, în sfârșit, că multe femei nu au o relație amoroasă deoarece se simt foarte bine singure, sunt fericite să fie independente, să facă ce vor cu timpul lor și, pur și simplu, nu au nevoie de altcineva", explică specialiștii britanici. 

Lasă un comentariu