Recunoștința, Pământul și... Dumnezeu

Distribuie pe:

„RADU CEONTEA merita altceva. Înainte de toate, ca mare personalitate a timpurilor postdecembriste! Câți, oare, dintre foștii prieteni, cei pe care i-a ajutat, într-un fel sau altul, au sărit și ei să-l ajute, atunci când era lovit din toate părțile, încolțit de haita udemeristă? Câți, oare, dintre ei, azi unii milionari în euro, mulți miliardari în lei, îmbogățiți pe seama pardidelor românești și mai puțin pe propriile puteri, i-au întins o mână la necaz? Iar dacă ar fi să facem trimitere la două destine, la un artist plastic (Radu Ceontea) și un poet (Marko Bela), ambii îmbrățișând cariera politică, ce constatăm? Marko Bela a ajuns un senator bogat, chiar al doilea om în stat sub Boc, în Parlamentul României, nu al Ungariei. „Radu Ceontea a ajuns să-și părăsească casa și orașul, lichidat de toți pițărăii și sicofanții din interior și de scenariile udemeriste".

(Când Horia a fost condamnat la moarte, a cerut să fie adus preotul ortodox Rațiu, să se spovedească. Preotul, l-a găsit plângând... Acesta i-a spus: Horia, tu ești stindardul nostru pentru libertate; să nu vadă poporul că plângi de frică în fața morții. Părinte, plâng nu pentru că mi-e frică de moarte, plâng fiindcă m-au trădat românii mei. „Oricum, eroii mor eroi și rămân eroi de-apururi"; cozile de topor și trădătorii rămân niște iude, vrednice de disprețul și uitarea poporului român)" n.a.

Lazăr Lădariu (25 Martie 1939 - ), „trecător pe scara lumii" „luptător pe baricada neliniștii", scriitor, poet, patriot român, președinte „ASTRA", redactor șef „Cuvântul liber", deputat în Parlamentul României două legislaturi: 1992-2000.

***

„NU VĂ VINDEȚI PĂMÂNTUL STRĂINILOR CĂ VA VENI O VREME ÎN CARE ȚARA VA FI A CELUI CARE DEȚINE CA PROPRIETAR PĂMÂNTUL". (Patriarhul României Dr. Miron Cristea Înalt Regent - Editura Napoca Star, autor Rusu Abrudeanu).

PATRIARHUL DR. ELIE MIRON CRISTEA (1868-1939), primul patriarh al Biserici Ortodoxe Române, s-a născut în Toplița județul Harghita și a murit în Franța la Cannes. A fost înmormântat în catedrala patriarhală din București. Urmează Facultatea de Litere și Filosofie a Universității din Budapesta, unde obține doctoratul cu o teză despre Viața și opera lui Mihai Eminescu, tipărită în limba maghiară în anul 1895. În anul 1925, 4 februarie, devine PRIMUL PATRIARH AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE. Pe plan politic, a făcut parte din REGENȚĂ (20 iulie 1927 - 8 iunie 1930) și a fost PRIM MINISTRU (10 februarie 1938 - 1939).

***

„DUMNEZEU EXISTă ÎNAINTE CA TU SĂ PORNEȘTI ÎN CĂUTAREA LUI. EL ESTE MAI APROAPE DE TINE DECÂT RESPIRAȚIA TA. Pune-ți inima, mintea și sufletul chiar și în cele mai mărunte acțiuni! Acesta e secretul succesului și înțelegerii".

Swami Shivananda (1854-1934), medic, maestru spiritual hinduist, care a predat yoga și sistemul Vedanta. Discipol direct al lui Ramakrishda (1836-1886), unul din cei mai mari filosofi mistici ai secolului al XIX-lea. Mircea Eliade a petrecut mai multe luni alături de Swami Shivananda.

P.S. „Vedeți să nu fiți amăgiți, căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt și vremea s-a apropiat. Nu mergeți după ei. Iar când veți auzi de războaie și răzmerițe, să nu vă inspăimântați; căci acestea trebuie să fie întâi, dar sfârșitul nu va fi curând" (Luca 21, 8-9).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu