Lansarea volumului VIII - Dascăli mureșeni

Distribuie pe:

Fiecare nație trebuie să-și respecte valorile, trebuie să-și respecte trecutul, iar pentru a rămâne o istorie, este nevoie ca cineva să o scrie. Cunoscută, în Județul Mureș, și în țară, cartea „Dascăli Mureșeni", s-a dorit a fi o odă adusă celor ce deschid aplecarea spre carte, deslușirea diverselor sensuri, dascălului, omului de la catedră, care prin ceea ce dăruiește, prin ceea ce propune, se dăruiește tinerilor noștri.

Născut cu ani în urmă, prin colaborarea domnului Ilarie Gh. Opriș, cu domnul Traian Bosoancă, cu domnul Șerban Melinte și cu domnul Dorin Borda, un proiect recunoscut ca un proiect de mare valoare, și care până în prezent cuprinde 1600 de biografii ale dascălilor mureșeni, a ajuns la volumul VIII.

Lansarea Volumului VIII - „Dascăli Mureșeni" a avut loc în Sala Festivă a Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian", din Târgu-Mureș, în data de 14 decembrie 2017. Autorii, domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Simion Bui profesor la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian" și domnul Constantin Bogoșel, inspector școlar și consilier local, au pregătit, un minunat cadou celor ce se ocupă, cu mare drag, de educarea tinerilor noștri. Gazda acestui eveniment, doamna Cristina Ligia Someșan, director al Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian", încântată de o asemenea onoare, și-a primit colegii, într-un cadru plăcut, prietenos și a înseninat acest eveniment deosebit.

Domnul inspector școlar general, Ioan Macarie, domnul Lazăr Lădariu, redactor șef al cotidianului „Cuvântul Liber", doamna Mioara Kozak, inspector școlar, domnul Dimitrie Poptămaș, președintele Fundației „Vasile Netea", domnul Giordaano Altarozzi, conferențiar universitar doctor la Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș au felicitat autorii, au apreciat munca depusă la această carte document. Volumul cuprinde în paginile sale 200 de biografii care reprezintă 200 de vieți, 200 de oameni care s-au dăruit tinerilor, educației lor.

Fiecare dascăl, pe lângă activitatea de la catedră, comunică, transmite, sfătuiește, se implică activ în viețile celor ce-i educă, de câte ori este nevoie, este acolo, lângă nevoile lor. Este o muncă care implică multă dragoste pentru copii, pentru adolescenți, o muncă care prin natura-i, îl plasează pe dascăl, acolo unde este nevoie de el, lângă nevoile elevilor.

Felicitări!!!

 

Lasă un comentariu