Naționala de futsal a României se pregătește de Campionatul European din Slovenia

Distribuie pe:

Naționala României se califica pentru prima oară în istorie, la un turneu final în 2007. Accederea la EURO 2007, competiție găzduită de Portugalia, era prima ieșire în lume pentru tânăra noastră națională de futsal. Urmau alte două calificări la Campionatul European, 2012 și 2014, iar peste mai puțin de două săptămâni, România va juca la al patrulea turneu final, găzduit de Slovenia! Din generația care juca în 2007, în Portugalia, în lotul României se mai regăsesc doar două nume, Florin Matei și Dumitru „Mimi" Stoica, care a evoluat, de-a lungul timpului, la City`Us Târgu-Mureș. „Avem 280 de selecții fiecare. Le-am pierdut numărul ", mărturisește Mimi Stoica, jucătorul de la Autobergamo Deva, cel care, la 36 de ani, traversează o perioadă extraordinară în cariera sa. Naționala de futsal a României s-a reunit, luni, în vederea începerii pregătirilor turneului final al Campionatului European, programat în perioada 30 ianuarie-10 februarie, la Ljubljana, în Slovenia.

Printre jucătorii convocați la lot, și care au jucat pentru City`Us Târgu-Mureș îi mai enumărăm pe Florin Ignat, Csoma Alpar și portughezul naturalizat Paolo Ferreira, toți actualmente la Autobergamo Deva, precum și Emil Răducu, în prezent la gruparea malteză Luxol.

Înaintea plecării spre Ljubljana, selecționata tricoloră va disputa două jocuri de verificare, în 20 și 21 ianuarie, împotriva reprezentativei Republicii Moldova. La EURO, România face parte din grupa C, alături de Portugalia și Ucraina, împotriva cărora va juca la 31 ianuarie, respectiv 2 februarie. Primele două clasate din grupă se vor califica în faza sferturilor de finală. România este la cea de-a patra participare la un turneu final de Campionat European, după cele din 2007, 2012 și 2014.

Lasă un comentariu