ATLETISM: Recorduri personale și medalii obținute de târgumureșeanul Jakab Samuel

Distribuie pe:

Sportivul de la CSM Tg. Mureș, Jakab Sámuel, a participat la Campionatul Național U18 Etapa 1 și Cupa RMA. Competiția s-a desfășurat în Sala de Atletism Ioan Soter/Lia Manoliu.Samuel a participat la două probe, și a reușit nu numai să se claseze pe podium, dar și-a corectat și recordurile personale. Astfel, la 60 m plat, sportivul nostru a alergat în serii 7,19 sec, timp cu care s-a calificat în finală, pe locul 4. În ultimul act, însă, Samu a reușit o cursă foarte frumoasă, în care a terminat în 7,10 secunde stabilindu-și cea mai bună performanță a carierei, cu care a ocupat locul trei. La 200 m plat, Jakab Sámuel a alergat ovalul în 22.89 secunde, cu care și-a devansat toți adversarii. Totodată, acest timp este un nou record personal în sală pentru sportivul nostru. Etapa a doua se va desfășura pe 25 februarie, după care va urma finala Campionatului Național.

Julia Sauter a obținut cea mai bună clasare din istorie pentru România la Campionatul European de patinaj artistic!

Patinatoarea română Julia Sauter s-a clasat pe locul 10 în proba feminină de la Campionatul European de patinaj artistic. Aceasta este cea mai bună clasare din istorie pentru România.

Eleva antrenorului Marius Negrea a încheiat concursul cu 160.42 puncte. Titlul european a revenit sportivei din Georgia, Anastasia Gubanova, urmată de Loena Hendrickx din Belgia și de Kimmy Repond, din Elveția. În vârstă de 25 de ani, Julia Sauter are dublă cetățenie româno-germană și reprezintă România din 2011. Ea se antrenează în Germania și este căsătorită, din 2021, cu jucătorul de hochei pe gheață Robbie Czarnik.

România U21, în prima urnă valorică la tragerea la sorți a preliminariilor pentru EURO 2025

Echipa națională Under 21 a României își va afla astăzi, 2 februarie 2023, adversarii din preliminariile Campionatului European 2025, găzduit de Slovacia. Tragerea la sorți are loc la sediul UEFA de la Nyon, cu începere de la ora 10.00.

Tricolorii Under 21 vor începe în septembrie un nou drum spre turneul final. Selecționata de tineret a României va fi în urna 1 valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO U21 2025, turneu ce va fi găzduit de Slovacia.

România U21 a devenit în ultimii ani o prezență constantă la turneele finala U21. În 2019, s-a calificat în semifinale dintr-o grupă cu Anglia, Franța și Croația. Performanța aceasta a reprezentat automat și calificarea la Jocurile Olimpice. Apoi, în 2021, tricolorii au părăsit competiția neînvinși, după remize cu Germania și Țările de Jos și victorie cu Ungaria, țara gazdă. Acum, anul acesta, la EURO 2023, România U21 va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la turneul final, de data aceasta în calitate de țară gazdă.

PROCEDURA TRAGERII LA SORȚI

53 din cele 55 de asociații membre UEFA s-au înscris în competiție. Liechtenstein nu a înscris o echipă pentru această competiție, iar Rusia este suspendată până la o nouă notificare în urma deciziei Comitetului Executiv al UEFA din 28 februarie 2022, care a fost confirmată în continuare de Curtea de Arbitraj pentru Sport, la 15 iulie 2022. Gazda EURO U21 2025 - Slovacia - se califică direct la turneul final și nu va face parte din urnele de la tragerea la sorți. Prin urmare, 52 de asociații membre UEFA se vor afla în urne. Extragerea va începe cu formațiile din urna a 6-a valorică și se va încheia cu cele din urna 1.

Următoarele echipe nu se pot afla în aceeași grupă din motive geo-politice:

Armenia - Azerbaidjan;

Belarus - Ucraina;

Gibraltar - Spania;

Kosovo - Bosnia și Herțegovina;

Kosovo - Serbia.

Anunț oficial. A apărut lista țărilor europene care se opun prezenței sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice 2024: Ar fi o decizie imorală

Polonia și Țările Baltice (Lituania, Letonia, Estonia) se vor opune prezenței sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris-2024, chiar și sub un drapel neutru, a declarat, marți, ministrul de externe leton, notează AFP. Săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a anunțat că ia în considerare întoarcerea sportivilor interziși sub drapel neutru, cu condiția ca aceștia “să nu fi susținut activ războiul din Ucraina”.

Kievul a acuzat imediat organismul olimpic de “promovarea războiului” și a amenințat că va boicota Jocurile de la Paris dacă rușii vor participa. Marți, șeful diplomației letone, Edgars Rinkevics, a reacționat: “Decizia de a permite rușilor și belarușilor să participe la următoarele Jocuri este imorală și greșită”, a scris el pe Twitter, în marja unei întâlniri de la Riga cu omologii polonez, lituanian și eston.

Prin intermediul președintelui său, Zorzs Tikmer, Comitetul Olimpic Leton a amenințat deja că va boicota Jocurile Olimpice: “Letonia nu va participa la Jocuri alături de țara agresoare”, a spus el. Săptămâna trecută, ministrul polonez al Sportului, Kamil Bortniczuk, a declarat deja că “nu și-a imaginat” posibilitatea ca rușii și belarușii să participe la Jocurile Olimpice.

Victorie pentru tricolorii U18

Reprezentativa U18 a României, formată din juniori născuți începând cu 1 ianuarie 2005, a disputat marți, 31 ianuarie, primul meci amical din cantonamentul din Cipru. Partida Cipru U18 - România U18, disputată pe stadionul din Peyia, a fost câștigată de tricolori, scorul de 2-0. Golurile României au fost marcate de Alexandru Melniciuc (min. 42) și Robert Bădescu (min. 72). Următorul meci, tot împotriva Ciprului, se va juca tot la Peyia, astăzi, 2 februarie, de la ora 14.30.

Bronz pentru România la Cupa Mondială de tir

Românca Laura Ilie a cucerit, zilele trecute, medalia de bronz la Cupa Mondială de tir sportiv din Indonezia. Aceasta s-a clasat pe cea de-a treia poziție, cu 260 puncte, în proba de pușcă aer comprimat. Pentru Laura Ilie urmează, în luna martie, Campionatele Europene de la Tallin, din Estonia, unde poate obține deja calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu