Vești bune… de pe autostradă!

Distribuie pe:

„Avem șanse bune ca, în sfârșit, spre finalul anului viitor, să conectăm complet pe autostradă două mari orașe ale țării: Cluj-Napoca și Târgu-Mureș".

Anunțul a fost făcut la începutul acestei săptămâni de reprezentanții Asociației Pro Infrastructura, care au prezentat prima filmare aeriană din zona Luduș - Chețani, la vest de localitatea Bogata, mai precis, la granița dintre loturile Iernut - Chețani (17,9 km) și Chețani - Câmpia Turzii (15,691 km), ambele făcând parte din Autostrada Transilvania.

„Chiar dacă avansul în teren nu este impresionant, el trebuie apreciat, pentru că această zonă a primit autorizație de construire abia la mijlocul lunii noiembrie 2017. Pentru 3 luni de muncă (punând la socoteală că este iarnă), progresul este foarte bun și ne dă speranțe că vom putea circula pe aceste două loturi în perioada octombrie-noiembrie 2019, dacă se vor rezolva problemele birocratice la timp", precizează autorii pe pagina lor de socializare.

Potrivit Pro Infrastructura, odată cu inaugurarea celor două loturi, se va putea circula fără întrerupere pe o distanță de 108,537 km din autostrada Transilvania, între Nădășelu (la nord-vest de Cluj-Napoca) și Târgu-Mureș.

Asociația Pro Infrastructura este o entitate care monitorizează, prin filmări aeriene și reportaje de la sol, marile șantiere de infrastructură din România, mai ales construcția de autostrăzi, pentru a demonstra modul în care se derulează contractele pentru obiectivele majore de investiții.

Lasă un comentariu