SUPLIMENT PENTRU REDUCEREA RISCULUI DE INFARCT

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Colorado - Boulder, citaţi de descopera.ro, au creat un supliment care poate imita reducerea numărului de calorii consumate, proces care încetineşte semnele fiziologice ale îmbătrânirii.

„Din studii anterioare, se cunoştea faptul că reducerea numărului de calorii consumate încetineşte îmbătrânirea, de aceea am creat un supliment care poate imita acest proces.

Suplimentul se numeşte NR (nicotinomide riboside) şi tinde să îmbunătăţească tensiunea şi sănătatea arterelor, în special în cazul persoanelor cu hipertensiune slabă.

În cadrul cercetării, am administrat oamenilor acest nou compus pe parcursul unei perioade de timp şi am constatat că este bine tolerat. Acesta activează unele dintre procesele biologice care duc la restricţionarea caloriilor.

În studiu, am inclus 24 de oameni (relativ) sănătoşi, cu vârste între 55 şi 79 de ani. La jumătate dintre aceştia li s-a administrat un placebo timp de şase săptămâni, urmat de doze de NR de 500 mg, de două ori în timpul zilei, iar celorlalţi li s-a administrat NR timp de şase săptămâni, apoi un placebo.

Astfel, am descoperit că o doză de 1.000 mg zilnice de NR ridică nivelurile de NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide) cu 60%. NAD+ este necesar pentru activarea enzimelor numite sirtuine, care au efectul benefic de restricţionare a caloriilor. NAD+ este implicat într-o serie de procese metabolice, dar tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă.

Ideea este că prin administrarea suplimentară de NR adulţilor mai în vârstă nu restaurăm numai ce este pierdut odată cu vârsta (NAD+), dar putem creşte şi activitatea enzimelor responsabile pentru a ajuta la protejarea organismului de stres.

Noul studiu a mai scos la iveală şi că în cazul a 13 participanţi cu tensiune ridicată, aceasta a avut o scădere după administrarea suplimentului, ceea ce se traduce printr-o scădere cu 25% a riscului unui atac de cord.

În ultimă instanţă, acest tip de compus - NR - oferă o opţiune în plus, alături de schimbările în dietă şi exerciţiile fizice recomandate, pentru cei a căror tensiune nu este încă suficient de mare pentru a fi nevoie de medicamente, dar care se află expuşi riscului unui infarct", explică oamenii de ştiinţă americani.

Lasă un comentariu