Cupa zonală de Karate Kyokushin Copii

Distribuie pe:

Duminică, 15 aprilie 2018, în primitoarea sală de sport „Prodcomplex" din Tg.-Mureş, iubitori ai artelor marţiale, şi nu numai, s-au întâlnit pentru a participa la Cupa Zonală de Karate Kyokushin Copii. Chiar dacă în mare parte se consideră că acest sport este practicat mai mult pentru că ar fi o modă printre copiii timpurilor noastre, nu putem nega faptul că stilul de Karate Kyokushin, fondat de coreeanul Masutatsu Oyama, este considerat unul dintre cele mai eficiente şi cu cea mai mare solicitare a condiţiei fizice dintre ramurile artelor marţiale, important fiind şi faptul că în acest stil sunt interzise tehnicile letale.

Zece cluburi din judeţele Mureş, Sibiu şi Braşov au înscris în competiţie 130 de copii practicanţi ai acestui sport. Pe tatami, în faţa celor zece arbitri, copii cu vârste între 5 şi 12 ani şi-au controlat emoţiile şi au demonstrat că acest sport se apropie foarte mult de eleganţa unui dans, fiind expresia vie a disciplinei şi perseverenţei în practică. Cele două probe, Kata şi Kumite, au făcut deliciul publicului, care a înţeles încă odată, dacă mai era nevoie, că ritualurile în lupte şi respectul faţă de adversar pot constitui o extensie în cotidian şi oferă o pregătire de excepţie pentru viaţă a copiilor, o pregătire bazată pe valori morale şi consideraţie.

Cele patru categorii de vârstă pentru care au participat micii sportivi, 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani şi 11-12 ani, au fost expresia vie a amplorii pe care acest sport a luat-o şi în ţara noastră, punctual în Transilvania, motiv pentru care se cuvine să îi felicităm pe organizatori şi în egală măsură pe maeştrii şi discipolii lor, dorindu-le ca valorile insuflate să găsească motivaţia de a se dezvolta mereu sub semnul armoniei şi echilibrului atât de importante în orice mediu social.

Lasă un comentariu