Cinci proiecte cu finanţare europeană în valoare de aproape 260 de milioane de lei, toate… în grafic!

Distribuie pe:

„Luni, 16 aprilie, am fost informaţi că cererea de finanţare depusă pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă Spune NU Corupţiei a fost selectată pentru finanţare", a anunţat ieri, la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc. Proiectul - a detaliat vorbitorul - are o valoare de aproximativ 400.000 de lei, iar prin implementarea acestuia se vor realiza cerinţele prevăzute pentru administraţia locală în cadrul Strategiei Naţionale Anticorupţie.

Odată cu semnarea contractului de finanţare - a mai precizat preşedintele CJ Mureş - valoarea totală a fondurilor accesate din diferite surse de finanţare ale UE, în perioada ianuarie 2017 - aprilie 2018, se ridică la 259.300.000 de lei.

Trecând în revistă stadiul implementării proiectelor aflate în derulare, preşedintele CJ Mureş a sintetizat:

Pentru Reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii (11,3 milioane de lei), contractul de proiectare şi execuţie este în derulare, iar anunţul pentru achiziţia de produse este publicat în sistemul de licitaţii. De asemenea, a fost semnat contractul pentru dirigintele de şantier.

Lucrările efective pentru proiectul Reabilitarea Palatului Culturii (6,5 milioane de lei) vor începe, foarte probabil, spre finalul anului în curs; a fost depusă documentaţia necesară în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie de la Primăria Târgu-Mureş, după care urmează să fie finalizat proiectul tehnic.

În ce priveşte proiectul Reabilitarea DJ 106 Agnita - Sighişoara (valoare totală - 118,6 milioane de lei), la începutul lunii mai vor fi deschise, la Sibiu, ofertele depuse în vederea atribuirii contractelor pentru servicii de proiectare şi asistenţă tehnică, toate activităţile fiind în grafic. (Din totalul de 36,8 km ce vor fi reabilitaţi, 16 km se află pe raza judeţului nostru.)

În cursul zilei de ieri, a fost transmisă la ANAP pentru avizare şi publicare pe SICAP (fosta SEAP) documentaţia privind atribuirea contractului de achiziţie a proiectului tehnic şi execuţie lucrări pentru obiectivul Modernizarea drumurilor judeţene DJ 151B şi DJ 142 Ungheni - Mica - Târnăveni (în valoare totală de 140,7 milioane de lei).

În fine, pentru cel mai recent proiect, ISO 9001:2015 - Dovada Calităţii la Consiliul Judeţean Mureş (valoare totală - 600.000 de lei) sunt în derulare procedurile pentru achiziţia serviciilor necesare implementării, a mai informat preşedintele CJ Mureş.

 

Lasă un comentariu