Prevenirea și combaterea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă

Distribuie pe:

Sala mare a Prefecturii Mureș a găzduit, în ultima jumătate a lunii aprilie, o masă rotundă pe tema prevenirii și combaterii traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă. Întâlnirea a fost organizată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și s-a desfășurat cu sprijinul Asociației Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom).

Evenimentul și-a propus să reafirme importanța dialogului între instituțiile publice abilitate și organizațiile neguvernamentale în domeniu în ceea ce privește cooperarea în cazul traficului de persoane în scopul muncii forțate și a exploatării prin muncă atât în țara noastră, cât și în spațiul european.

Activitatea s-a bucurat de sprijinul autorităților locale și de o prezență considerabilă a instituțiilor și organizațiilor neguvernamentale, susținea Comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator al Centrului Regional Tg.-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga și că problematica traficului de persoane se bucură de o atenție deosebită a actorilor relevanți din județul Mureș.

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor național.

Lasă un comentariu