Ne scriu cititorii - Zâmbetul care aduce alinare…

Distribuie pe:

Discutând cu unii pacienți din cartierul Cornișa din Târgu-Mureș, am identificat câteva situații speciale ce se înregistrează la farmaciile din zonă, al căror personal este format din profesioniști, procedând cu promptitudine și înțelegere față de pacienți, făcând tot posibilul să le ofere medicamentele solicitate. Totuși, se confruntă cu anumite piedici.

În primul rând, este vorba de lipsa din stoc a anumitor medicamente pentru pacienții cu afecțiuni ortopedice, cardiace, oncologice, diabetice ș.a. Pe de altă parte, chiar dacă există o colaborare foarte bună cu medicii specialiști și de familie, nu întotdeauna pacientul se prezintă la farmacie cu rețeta pentru a primi medicamentele. Există cazuri în care pacientului i se înmânează doar scrisoarea medicală, care reprezintă dovada comunicării dintre medici, rețeta fiind mijlocul de comunicare între medic și farmacist. Precum bine știm, medicamentele nu se eliberează la cerere, trebuind să existe o prescripție pentru acestea. Astfel, pacientul este nevoit să meargă cu scrisoarea medicală la medicul de familie, care să îi elibereze apoi rețeta. Un drum lung, care necesită și timp, întrucât la medicul de familie este nevoie și de programare. Astfel, tratamentul începe mai târziu decât ar trebui.

Cu privire la motivația profesională a farmacistului, sentimentul de împlinire vine din acel „mulțumesc" spus de pacient, înainte de a pleca; din încrederea pe care, printr-un zâmbet înțelegător, farmaciștii reușesc s-o insufle, în doar câteva minute, bolnavului, chiar dacă sunt și ei obosiți și au probleme personale. Aceasta este cea mai mare răsplată care îl motivează, zi de zi, pe farmacist, să-și exercite meseria la cel mai înalt nivel.

Cu privire la lipsa de aprovizionare cu unele medicamente, le recomand șefilor unităților farmaceutice din zona Mihai Viteazul și Aleea Cornișa să ia legătura cu responsabilii de aprovizionare și desfacere a centrelor de care aparțin, pentru a se lua măsuri, încât problema medicamentelor deficitare să fie rezolvată.

Lasă un comentariu