Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Reghin

Distribuie pe:

Reghinul, minunatul municipiu cel atât de frumos supradenumit “orașul viorilor”, la ceas aniversar, la vreme de început de toamnă, a îmbrăcat hainele cele luminoase de sărbătoare, pentru a-i cinsti așa cum se cuvine pe cei vârstnici, care au fost invitați pentru a depăna amintiri, a cinsti trecutul, a prețui prezentul și a nădăjdui într-un viitor strălucit pentru orașul unde trăiesc și pentru lumea întreagă. Aceștia, prin înțelepciunea lor dovedesc că sunt oameni de nădejde ai societății românești.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în ziua de 1 octombrie. Această minunată zi a fost sărbătorită și la Reghin în cadrul unui eveniment grandios, a unei manifestări de suflet și de intensă și vibrantă trăire emoțională. Vârstnicii reghineni au fost sărbătoriți și omagiați în ziua de luni, 1 octombrie 2018, la Restaurantul “Monte Carlo” din Reghin, în cadrul unui amplu eveniment organizat de Primăria și Consiliul local Reghin. La această manifestare de suflet au luat parte aproximativ 1.300 de vârstnici, iar 45 de cupluri au fost sărbătorite și felicitate cu ocazia aniversării nunții de aur (împlinirea a 50 de ani de căsnicie). Este extrem de important de menționat faptul că la acest eveniment participanții nu au avut nimic de plătit, spre deosebire de alte locuri, unde participanții au fost nevoiți să plătească o sumă de bani pentru a lua parte la un astfel de eveniment.

La această sărbătoare de suflet au luat parte și oficialități: doamna Maria Precup, primarul municipiului Reghin; Mircea Dușa, prefectul Județului Mureș; Alexandru Câmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș; deputat PSD Dinu Socotar; senator PSD Horea Soporan; ing. Vasile Gliga, președintele PSD Mureș.

Participanții la masa festivă s-au bucurat și de un grandios program artistic susținut de: Vlăduța Lupău; Marius Ciprian Pop; Formația Distinto; Geczi Jancsi.

A fost o zi memorabilă la Reghin, o zi cu încărcătură sentimentală, o zi a nostalgiilor, a amintirilor, a bucuriei, a reîntâlnirilor, într-un cuvânt, o zi de mare sărbătoare desfășurată sub spectrul bunei dispoziții, a armoniei și a bunei înțelegeri, care-i caracterizează pe locuitorii de pe aceste meleaguri binecuvântate cu atâtea frumuseți și cu oameni de toată cinstea și onoarea.

Numele fiecărui vârstnic este sinonim cu iubirea de oameni și de frumos, cu generozitatea și înțelegerea între oameni. Cartea vieții domniilor lor este foarte bogată în învățăminte și atitudini adânc grăitoare. Cinstind și omagiind vasta loc activitate, înfățișăm aici exemplele unor vieți de muncă și demnitate, pilduitoare pentru toți cei din jurul domniilor lor, mai ales pentru cei tineri, care trebuie să le urmeze exemplul.

Ajunși la o vârstă frumoasă de maturitate și înțelepciune, împodobită cu atâtea realizări, de la înălțimea cărora pot privi cu deplină bucurie spre anii cei mulți în care au trudit cu maximă osârdie în ogorul poporului român, cu siguranță, vârstnicii sărbătoriți la Reghin se înscriu fără îndoială și pe bună dreptate în galeria oamenilor de nădejde pentru profundul profesionalism al domniilor lor, precum și pentru seriozitatea pe care au arătat-o și au demonstrat-o în tot ceea ce au întreprins dânșii. Numele lor va rămâne permanent legat de marile realizări ale dânșilor, realizări care sunt multe și importante. Acești oameni intră în istorie, scriind, cu sufletul, cu viața și cu faptele lor mărețe, pagini de o neîntrecută frumusețe, care se vor impune posterității ca o comoară scumpă, vrednică să fie păstrată și cinstită.

Cu siguranță, cu toții trebuie să aducem acestor oameni omagiul nostru de cinstire și prețuire, adresându-le, din adâncul inimii noastre, sincere felicitări pentru tot ceea ce au realizat, și să-i asigurăm de sentimentele noastre de înaltă prețuire, de dragoste fierbinte și de recunoștință nețărmurită pentru dăruirea, elanul și priceperea cu care au știut de-a lungul timpului să-și aducă contribuția lor la dezvoltarea și consolidarea societății românești.

 

Lasă un comentariu