Unde au fost timp de peste o mie de ani românii și liderii maghiarotarzi ai UDMR?

Distribuie pe:

“O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România”, astfel sună programul anti-Centenar al UDMR, care prin arbitrajul său ilegal încearcă să falsifice istoria României”

Conducerea superioară a UDMR ne dă un exemplu înfiorător prin atitudinea sa maghiarotardă, îngâmfată, prin lansarea programului său anti-Centenar intitulat “O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România”. Prin acest slogan, UDMR impune, de fapt, un arbitraj ilegal prin care falsifică istoria. Despre acest program anti-Centenar al UDMR putem citi, vedea și auzi de mai multe săptămâni în paginile ziarelor și în emisiunile TV de limbă maghiară din Transilvania, susținute de această formațiune politică. Liderii UDMR s-au frământat mult, probabil, până au născocit acest program cinic care este o provocare grosolană la adresa României și care falsifică faptele istorice, iar prin această falsificare, în definitiv, cel mai mult rău le fac maghiarilor din România.

Merită să vedem mai de aproape ce înseamnă, de fapt, acest program anti-Centenar lansat de UDMR. Pentru noi este evident ceea ce vrea să sugereze acest program denumit “O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România”. Mai concret, ideea de bază a textului este că noi, maghiarii, suntem de o mie de ani în Transilvania, ceea ce este un fapt istoric, cunoscut de toată lumea. Însă nu mai este un fapt istoric că noi, maghiarii, am fost singuri aici timp de peste o mie de ani. Programul UDMR sugerează tocmai acest fapt, deoarece nu spune nimic despre românii din Transilvania care trăiesc, de asemenea, de o mie de ani aici, care peste sute de secole au reprezentat majoritatea locuitorilor din Transilvania. Mă voi referi la lucrarea unui istoric budapestan în care acesta prezintă, printre altele, că încă din perioada de după invazia tătarilor, românii din Transilvania au reprezentat populația majoritară. Adică, nu s-a întâmplat ceea ce un redactor-șef al unui ziar de limbă maghiară din Transilvania a susținut nu demult, în editorialul său, că “în ultima perioadă populația română s-a înmulțit ca buruienile”.

Așadar, unde au fost timp de o mie de ani românii și liderii falsificatori ai UDMR?! De fapt, întrebarea conține și răspunsul: Românii au fost aici, în Transilvania de peste o mie de ani, am fost aici împreună pe acest pământ. Este o uneltire veche a revizionismului maghiar care, în general, vorbește despre Transilvania unde ar fi trăit doar maghiarii. Ca reprezentanți ai propagandei agresive, antiromânești, revizioniștii maghiari spun lumii întregi că în urmă cu o mie de ani cotropitorii maghiari veniți din Asia au găsit în Transilvania un teritoriu nelocuit, deoarece în vremea aceea românii au dus o viață nomadă în pădurile unor țări din Peninsula Balcanică. Programul anti-Centenar al UDMR urmează această direcție de falsificare a istoriei.

Iredentiștii maghiari nu sunt în stare să recunoască faptele istorice. În primul rând, faptul că Ungaria a ieșit perdantă din ambele războaie mondiale, de aceea apare pe harta Europei ca o țară cu un teritoriu atât de mic. În al doilea rând, iredentiștii maghiari nu sunt în stare să recunoască că până când va exista lumea pe acest pământ, românii și maghiarii vor coabita în pace și vor respecta reciproc identitatea națională, culturală și lingvistică a fiecăruia.

Programul cinic al UDMR sugerează, negreșit, că datorită faptului că au fost singuri în Transilvania, maghiarii au dreptul să pună stăpânire asupra teritoriului Transilvaniei și asupra tuturor lucrurilor care, în Transilvania, reprezintă o valoare.

Apropiatei sărbători a Centenarului Marii Uniri ne obligă pe noi, cetățeni români, loiali, să contribuim la clarificarea faptelor istorice care sunt falsificate acum într-un mod grosolan. Cu această intenție am scris și eu aceste rânduri.

Lasă un comentariu