Securitatea în mediul online, în atenția tinerilor

Distribuie pe:

Informarea tinerilor despre posibilitatea exploatării acestora de persoane care nu doresc altceva decât obținerea de bani, indiferent de mijloacele folosite, a continuat la Colegiul Tehnic „Batthyani Ignac" și Liceului Teoretic „Sf. Nicolae", din municipiul Gheorgheni. Specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de persoane au oferit elevilor detalii pe tema exploatării prin muncă. De asemenea, cei prezenți au vizionat spotul video al Campaniei Naționale „Cunoaște-ți drepturile. Respectă-ți obligațiile!". Totodată, au fost distribuite materiale de prevenire realizate în cadrul acesteia.

Inevitabil, discuțiile au vizat și securitatea în mediul online, precum și posibilitatea racolării tinerilor prin acest mijloc de comunicare și socializare. Participanții au primit cu interes sfaturile specialiștilor mureșeni.

Activitatea s-a înscris în seria acțiunilor organizate în județul Harghita, pentru marcarea Zilei Europene de luptă împotriva Traficului de Persoane.

Lasă un comentariu