INFIDELITATEA SE ÎNVAȚĂ ÎN... FAMILIE!

Distribuie pe:

Psihologul chinez Perpetua Neo, citat de descopera.ro, susține că trăsături de personalitate, cum ar fi infidelitatea, anxietatea și dependența de aprobarea unei alte persoane, sunt moștenite de la părinți, acestea manifestându-se în viața de adult a copiilor.

“În general, copiii au tendința de a prelua din obiceiurile părinților, însă trebuie să înțelegem cum se manifestă acestea în viața de adult.

De exemplu, se știe că orice persoană poate să își înșele partenerul, iar motivul să nu aibă nimic de a face cu genetica. Însă, în unele cazuri, genetica joacă un rol important. Predispoziția spre infidelitate este strâns legată de genetică și de cantitatea de estrogen secretată de organism.

Ca adulți, avem tendința de a recrea viața de familie văzută în copilărie. Prin urmare, dacă unul dintre părinți a fost infidel, este foarte probabil ca viitorul adult să repete acest comportament.

La fel, nevoia de a depinde de o altă persoană poate fi moștenită genetic. Dependența se transmite mai ales atunci când modelul este învățat de la unul dintre părinți, care nu este dispus să lucreze pentru a schimba acest tipar. Într-o astfel de situație, cu siguranță viitorul adult va avea nevoie să fie în permanență susținut și validat de o altă persoană.

Dacă sunteți o persoană nevrotică sau anxioasă, una din cauze este chiar moștenirea genetică. Există dovezi clare că genetica influențează trăsăturile de caracter ale celor cinci mari tipuri de personalitate (deschidere, conștiinciozitate, extraversiune, agreabilitate și neuroticism), care, la rândul lor, influențează comportamentele și rezultatele în viață. În acest fel, se formează un ciclu în care genele noastre ne predispun la un anumit tipar de comportament și, prin urmare, la un anumit nivel de stres.

Există o predispoziție genetică ridicată și atunci când vorbim despre simptomele și comportamentele ADHD (tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție). Dacă unul dintre părinți sau o altă rudă apropiată suferă de acest sindrom, copilul poate fi predispus să dezvolte sindromul”, explică psihologul chinez.

Lasă un comentariu