DIN 2019, VOM SĂRBĂTORI „ZIUA DĂRUIRII"

Distribuie pe:

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, pe 27 decembrie 2018, decretul de promulgare a legii privind instituirea „Zilei Dăruirii", care se va sărbători pe data de 25 septembrie.

Cu această ocazie, autoritățile administrației centrale și locale și instituțiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot acorda sprijin logistic și aloca fonduri din bugetele proprii, în vederea organizării și derulării în bune condiții a unor manifestări culturale, educative, artistice și de voluntariat, cu caracter social.

„Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun și generos.

Scopul promovării acestei inițiative legislative este acela de a crește repsonsabilitatea cetățenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societății, de a contribui la o moștenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea și implicarea socială.

În această zi, se pot face donații de bani, alimente, produse, timp, activități de voluntariat, promovarea produselor locale, prin schimburi de produse între comunități, dezvoltarea spiritului civic, încurajarea donării de sânge și alte activități în favoarea celor aflați la nevoie", se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Lasă un comentariu