CĂMARA DE BUNĂTĂȚI A INIMII: INEPUIZABILĂ!

Distribuie pe:

Prin amabilitatea și aplecarea cu atenție față de cei în vârstă, mi-au fost găzduite în paginile acestui ziar câteva gânduri în care aminteam cu trei săptămâni în urmă despre o acțiune lansată de Primăria Târgu-Mureș, în colaborare cu un întreprinzător și echipa sa, a programului “Să ne ajutăm Bunicii!”, prin care distribuie “în dar” un pachet, în fiecare zi de marți și joi, pensionarilor cu un venit de sub 1.500 lei...!

Aminteam atunci despre această inițiativă ca fiind una din cele autentice și tradiționale forme de omenie, recunoștință și reconsiderație creștină față de cei aflați în nevoie, dar și față de “Bunicii” noștri!

Aflat în zona Gării la unul din punctele unde sunt distribuite aceste pachete, mi-a fost dat să întâlnesc o echipă de tineri - băieți și fete - bine organizați de acel domn Juga, folosind cel mai civilizat mod de lucru...! La mai multe mese erau grupate în ordine alfabetică etichete la vedere încât pensionarii să fie îndrumați în mod civilizat spre listele de lucru ale acestor tineri voluntari și inimoși care îi deserveau, urându-le tradiționalul: “Poftă bună!”

Am reîntâlnit foști colegi, vecini, prieteni, toți cu fețele radiind de mulțumire și bucuria revederii în depănarea cu grabă a unor amintiri demult apuse, sau a stării sănătății ce se “macină” nemilos în vâltoarea timpului...!

În curiozitatea mea sunt invitat în mașina unui tânăr din echipa amintită ca să îmi arate toate punctele de distribuire din oraș! Pornim la drum și aflu din discuție că pe “șoferul” meu îl cheamă Maier, fiul unui inimos și total dăruit activității de promovare a Folclorului transilvănean, mediatizat cu prilejul a multor Festivaluri de folclor!

Cu amabilitatea bunului-simț și de bună-creștere, acesta îmi arată toate punctele din oraș aflate în cartierul Tudor: str. Sârguinței, zona Restaurantului Diamant; Casa de Cultură “Mihai Eminescu”; cartierul Unirii; cartierul Gării! La toate cele cinci puncte am întâlnit aceeași tineri amabili, devotați în “facere de bine”, printre care întâlnesc chiar soț-soție muncind cot la cot în distribuirea acestor pachete! La toți s-a putut vedea aplicarea practică a proverbului: “așchia nu sare departe de copac...!”, căci de acolo, de acasă, tinerii învață datina creștină “că este mai ferice să dăruiești decât să primești!”

Un amănunt ce l-am întâlnit în toate aceste puncte de distribuire, și pe care era să-l omit, este acela că cine dorește poate să renunțe la pachetele cu hrană rece și poate să opteze pentru servirea “hranei calde” în locul special amenajat, la mese!

Uimit de tot ce mi-a fost dat să văd în acest “tur” de oraș, pot afirma cu admirație în suflet: “Cămara de bunătăți a inimii este inepuizabilă!”. Încă nu s-a golit câtă vreme acest sentiment de “dăruire” este “tipărit” Divin în gena noastră românească! Ea va dăinui veșnic, ca niciun semen de-al nostru să nu ducă lipsă de “Pâinea cea de toate zilele”, primită-n Rugăciune Sfântă!

Poate se vor găsi unii care, după lecturarea acestor rânduri, să comenteze “cârcotaș” că “facerea de bine” nu trebuie trâmbițată în gura mare! Și biblic este mai înțelept ca “să nu știe stânga, ce face dreapta” când face dăruire pentru cel aflat în nevoi...!

Este total adevărat, dar tot biblic, Domnul Nostru Iisus după ce a vindecat pe cei zece leproși, numai unul s-a găsit să revină cu mulțumiri la Domnul Hristos! Atunci de ce aceste simple rânduri, așternute din mâna unui pensionar, nu pot să fie luate în seamă în numele tuturor acelor “Bunici” ajunși la vârsta bătrâneții, să însemne o mulțumire Bunului Dumnezeu pentru această “acțiune”! Ea poartă îndemnul Divin de iubire față de aproapele, poruncă ce ne îndreaptă fața la CRUCE!

Lasă un comentariu