„LUNA PĂDURII", ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

În perioada 15 martie - 15 aprilie, considerată „Luna pădurii", silvicultorii români organizează ample acțiuni de împăduriri. Anul acesta, în pădurile statului din România se vor planta 29 milioane de puieți. De la ing. VASILE PUȘCAȘ - șef birou împăduriri la Direcția Silvică a județului Mureș, am aflat că silvicultorii mureșeni vor planta, în perioada 15 martie - 15 aprilie, 1,3 milioane de puieți, pe 180 de hectare în pădurile statului și 50 de hectare în pădurile private. Tot în această primăvară se vor efectua regenerări, prin reîmpăduriri, pe 250 de hectare la stat și 115 hectare la deținătorii de păduri.

Mai amintim și faptul că joi, 21 martie, când se sărbătorește în toată lumea „Ziua internațională a pădurilor", Direcția Silvică Mureș, în colaborare cu Prefectura județului Mureș, UMFST Târgu-Mureș, ISU Mureș, Inspectoratul Școlar Județean, prin școlile din județ, ONG-uri, va organiza acțiuni privind sensibilizarea populației despre importanța pădurii. În perioada 1-2 aprilie se vor organiza șantiere de împăduriri pe raza satului Cinta, comuna Gheorghe Doja; lucrări la Pepiniera silvică din Sighișoara; plantări la Petelea - Ocolul Silvic Reghin, Beșa - Ocolul Silvic Târgu-Mureș, Lepindea - Ocolul Silvic Târnăveni.

De menționat că Direcția Silvică Mureș își asigură necesarul de puieți din pepinierele proprii, iar specialiștii direcției asigură asistența tehnică de specialitate, la împăduriri, inclusiv la ocoalele silvice private. Poate cel mai important aspect din perioada „Luna pădurii" este cel legat de atragerea tinerilor, elevi și studenți mureșeni, la lucrările de împădurire. Tânărul care a plantat azi un puiet, se va întoarce peste ani să-și viziteze, să-și admire copacul…

Lasă un comentariu