ȘEDINȚA ANUALĂ A ASOCIAȚIEI NAȚIONALE A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI RETRAGERE - FILIALA MUREȘ

Distribuie pe:

În cadrul recentei ședințe anuale a ANCMRR - filiala Mureș, raportul prezentat de domnul gen.(r) Gheorghe Popa a subliniat faptul că activitatea foarte bogată a anului trecut a fost centrată pe tema Centenarului Marii Uniri, prioritare fiind comemorarea eroilor din Primul Război Mondial, precum și cinstirea veteranilor din armată, trăitori încă pe raza județului nostru.

În prezidiul ședinței, desfășurată la Cercul Militar din Târgu-Mureș, președintele ANCMRR Mureș, gl mr. (r) Gheorghe Popa, i-a avut alături pe reprezentanții din București ai organizației naționale a rezerviștilor și ai Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, precum și pe colaboratorii locali, ofițeri activi, din Garnizoana Târgu-Mureș.

Prima parte a manifestării a fost dedicată comemorării și păstrării în memoria colectivă a generalului Ștefan Gușă, de la al cărui deces s-au împlinit 25 de ani. Preoții militari au oficiat o slujbă de pomenire, urmată de evocări rostite de vechi camarazi ai regretatului oștean, cu atât mai mult cu cât Ștefan Gușă a fost o vreme îndelungată la conducerea Statului Major al Armatei, iar anterior s-a aflat la conducerea Brigăzii 6 Tancuri din Târgu-Mureș.

În a doua parte a ședinței, domnul conf. univ. Adrian Șimon a prezentat activitatea desfășurată de Asociația Cultul Eroilor ,,Regina Maria”- filiala Mureș, în anul 2018, iar mai apoi a fost ales noul președinte al acesteia, în persoana domnului col (r) Ioan Cocean, cu mențiunea că domnul col.(r) Ioan Judea, cu bogata sa experiență, a rămas pe mai departe președinte de onoare.

Atmosfera a fost și de această dată una destinsă, de camaraderie, așa cum se cuvine a fi în familia celor ce au ales să îmbrace uniforma militară.

 

Lasă un comentariu