ARHIEPISCOPIA ORTODOXĂ A ALBA IULIEI - SIMPOZION INTERNAȚIONAL DE ȘTIINȚĂ, TEOLOGIE ȘI ARTĂ, LA ALBA IULIA

Distribuie pe:

În perioada 6-7 mai 2019, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, are loc cea de-a XVIII-a ediție a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă. Evenimentul, desfășurat sub genericul “Satul și spiritualitatea rurală - între tradiție și modernitate”, se înscrie în tematica anului 2019, declarat de Patriarhia Română ca An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari). La fel ca și în edițiile precedente, Simpozionul găzduit de Facultatea de Teologie Ortodoxă reunește nume importante din țară și din străinătate, atât din cadrul cercetării teologice, cât și din domeniul altor discipline socio-umane.

Simpozionul a debutat luni, 6 mai, prin oficierea slujbei de Te-Deum de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, în paraclisul “Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultății. În continuare, în Aula “Dumitru Stăniloae”, oficialitățile județene și locale au adresat celor prezenți cuvintele de salut, după care Întâistătătorul Eparhiei noastre a rostit cuvântul de deschidere. Un moment deosebit al primei zile a Simpozionului a fost reprezentat de festivitatea decernării titlului de Doctor Honoris Causa, domnului Costion Nicolescu, doctor în teologie la Institutul de Teologie Ortodoxă “Saint Serge” din Paris și cercetător la Muzeul Țăranului Român din București.

După acest eveniment, începând cu ora 13.30, a avut loc un recital instrumental folcloric susținut de studenții Secției de Muzică Religioasă a Facultății de Teologie Ortodoxă din orașul Marii Uniri. În ultima parte a zilei, au avut loc prezentările lucrărilor pe ateliere de lucru, în cadrul cărora invitații au fost distribuiți potrivit preocupărilor și ariilor de cercetare științifică. Astăzi, 7 mai, în cea de-a doua zi a Simpozionului, în cadrul a patru paneluri, se vor derula noi sesiuni de comunicări și dezbateri pe marginea referatelor prezentate.

 

Lasă un comentariu