DOI HOȚI AU FURAT UN DIAMANT DE 45 DE MILIOANE DE EURO DINTR-UN HOTEL DIN PARIS

Distribuie pe:

Doi indivizi care s-au dat drept experți în pietre prețioase au furat luni un diamant în valoare de 45 milioane de euro de la proprietară, care venise la un hotel de lux din Paris pentru o expertiză.

Procuratura din Paris a informat joi agenția EFE că a fost deschisă o investigație preliminară de furt în bandă organizată pentru faptele petrecute în hotelul situat în districtul VIII, la mică distanță de bulevardul Champs Elysees.

Responsabili cu investigația vor fi polițiști de la Brigade de Repression du Banditisme (BRB).

Victima, provenită din Guineea, avea întâlnire luni după-amiază la Warwick, pentru evaluarea definitivă a diamantului său în greutate de 43,5 carate.

Cei doi indivizi și femeia au vorbit la bar, iar cel care s-a prezentat ca expert a examinat piatra prețioasă înainte de a o restitui. Două zile mai târziu, proprietara și-a dat seama că diamantul fusese înlocuit cu o imitație și s-a prezentat la comisariat pentru a reclama furtul.

Munca de anchetă a investigatorilor cuprinde în primul rând verificarea celor povestite de victimă pentru a putea stabili traseul și a încerca să fie identificați presupușii escroci.

 

Lasă un comentariu