GABRIEL LEȘ DESPRE FINALIZAREA LICITAȚIEI PENTRU CORVETE: ESTE UN PAS EXTREM DE IMPORTANT AL ARMATEI ROMÂNE

Distribuie pe:

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, afirmă că finalizarea procedurii de achiziție publică a corvetelor reprezintă “un pas extrem de important” pe care l-a făcut Armata Română.

El a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la postul B1 TV, că achiziția celor patru nave militare era strict necesară, în condițiile în care în ultimii 30 de ani nu au fost făcute investiții majore în Forțele Navale.

“Este un pas extrem de important care s-a făcut. Este o procedură care a fost foarte mult lungită, întârziată. Este o procedură extrem de complexă, să nu uităm acest lucru. Este o capabilitate de care avem nevoie foarte repede. Așa cum am afirmat și în conferința de presă de astăzi, la Forțele Navale, la Statul Major al Forțelor Navale, investițiile nu au fost la nivelul la care ar fi trebuit. Să nu uităm că nu am cumpărat și nu s-au achiziționat pentru Forțele Navale astfel de capabilități de mai bine de 30 de ani și era extrem de important să facem ceva”, a afirmat Leș.

Acesta speră ca în următoarele trei luni să semneze contractul cu asocierea Naval Group din Franța și Șantierul Naval Constanța, astfel încât, ulterior, într-o perioadă de șapte ani, să fie produse și livrate Forțelor Navale cele patru corvete.

Ministrul Apărării a subliniat că valoarea mare a investiției pentru corvete, de peste un miliard de euro, a făcut ca interesul pentru adjudecarea contractului să fie foarte mare.

“Este logic să încerce să prindă orice chichiță, dacă îmi permiteți un limbaj neacademic, ca să blocheze, să oprească procedura”, a adăugat Gabriel Leș.

Lasă un comentariu