ÎNTR-O SINGURĂ LUNĂ, ZECE PERSOANE AU FOST SALVATE DE LA SINUCIDEREA PE CALEA FERATĂ!

Distribuie pe:

Din bilanțul ultimei luni (14 iunie - 15 iulie 2019) al Direcției de Poliție Transporturi, dat publicității de Poliția Română, aflăm că au fost salvate de la sinucidere 10 persoane, au fost întocmite 384 de dosare penale, au fost prinse în flagrant delict 134 de persoane și că au fost efectuate 100 de acțiuni pentru siguranța transporturilor și prevenirea ilegalităților și 26 de percheziții.

Minori și bolnavi psihic, teleleu cu trenul

Potrivit Poliției Române, polițiștii de la transporturi din toată țara au acționat în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Au fost desfășurate aproape 2.000 de controale în stații de cale ferată, polițiștii patrulând în 3.957 de trenuri de călători. Activitățile au avut ca rezultat depistarea a 63 de persoane date în urmărire națională sau internațională, a 35 de minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centre de plasament, și a 14 persoane cu afecțiuni psihice, ce au fost internate în unități spitalicești.

Foarte important este faptul că polițiștii au intervenit și pentru a salva 10 persoane care intenționau să se sinucidă pe calea ferată.

Amenzi de 750.000 de lei

Alte 106 acțiuni specifice au fost desfășurate pentru siguranța transporturilor și prevenirea comerțului ilegal, a contrabandei și a infracțiunilor de furt și cele în regim de taxi.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 1.449 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 750.000 de lei, iar ca măsuri complementare, au confiscat bunuri de peste 440.000 de lei. În această perioadă, au fost depistate în flagrant delict 134 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

De asemenea, 311 persoane sunt cercetate în 384 de dosare penale întocmite. Sunt continuate cercetările și față de alte 14 persoane depistate cu substanțe halucinogene asupra lor.

Țigări, bijuterii și substanțe halucinogene, confiscate

În dosarele penale instrumentate, s-a reușit recuperarea unui prejudiciu de peste 150.000 de lei, iar față de 8 persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior una fiind arestată preventiv, iar față de alte 5 dispunându-se măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În alte dosare de contrabandă, furt din vagoanele de marfă și furt de relee din sistemul feroviar, polițiștii au efectuat 26 de percheziții, fiind indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare de aproape 300.000 de lei (printre care 73.900 de țigări, 29 de grame de bijuterii din aur și aproximativ 230 de grame de substanțe halucinogene). 

Lasă un comentariu