HAI CU O CARTE LA FESTIVALUL VĂII GURGHIULUI!

Distribuie pe:

Pe platoul Fâncel din Ibănești se desfășoară, la finele acestei săptămâni (17-18 august), Festivalul Văii Gurghiului, ajuns la cea de a XIV-a ediție.

În cadrul unei acțiuni comune a Consiliului Județean și a Bibliotecii Județene Mureș - “Hai cu o carte la festival” -, participanții sunt invitați să doneze câte un volum - în limbile română, maghiară, engleză sau germană - în vederea reînnoirii fondului de carte a bibliotecilor publice comunale.

Potrivit consilierului pe comunicare din cadrul CJ Mureș, Sanda Vițelar, anul trecut, la cele două mari festivaluri etnografice din județ - Festivalul Văii Mureșului și Festivalul Văii Gurghiului - s-au adunat peste 1.000 de cărți, care au fost donate bibliotecilor din Răstolița și Ibănești, urmând ca volumele colectate la ediția din acest an a Festivalului Văii Gurghiului să fie donate bibliotecii publice din Gurghiu. Autorii mureșeni sunt invitați să doneze minim un exemplar din creațiile proprii, astfel încât bibliotecile publice să poată avea un raft al autorilor locali.

“Sunt așteptate și bine primite cărți din toate domeniile cunoașterii și pentru toate vârstele (...). Donațiile se vor primi la căsuța Ardeal TV din cadrul satului alegoric, între orele 10.00 și 18.00”, au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene Mureș.

Lasă un comentariu